Home » News » LSEGs blandede resultater for første halvår sender aktierne til et lavpunkt på 4 måneder

LSEGs blandede resultater for første halvår sender aktierne til et lavpunkt på 4 måneder

News Team

London Stock Exchange Group (LSEG.L) rapporterede om blandede resultater for første halvår torsdag, hvor investorer så ud over en stigning på 11,9 % i den samlede indkomst til et fald på 20 % i indtjening pr. lav.

Samlet indkomst nåede 4,179 milliarder pund (5,31 milliarder USD), og LSEG sagde, at omsætningsvæksten for året forventes at være tæt på den øverste ende af dets 6-8% guidance-interval.

Væksten i data og analyse i første halvår var 7,6 %, hvilket var med til at forsikre investorerne om, at en flerårig integrationsplan for datavirksomheden Refinitiv skrider frem uden problemer efter en ujævn start.

Men væksten i årlige abonnementsværdier i data og analyser aftog i andet kvartal, hvilket LSEG tilskrev timing-effekter af forskelle mellem eventuelle annulleringer og starten af kontrakterede salg, hvilket LSEG CFO Anna Manz fortalte analytikere ikke har påvirket forretningsmomentum.

LSEG købte Refinitiv for 27 milliarder dollars i 2021, og data og analyser udgør nu omkring 70 % af dens omsætning.

“Aktier har handlet godt år til dato, så blandede resultater er ikke ideelle til markedsreaktioner,” sagde Barclays-analytikere i en note.

LSEG’s aktier faldt 2,3%, efter at have nået et lavpunkt i fire måneder, og var sat til deres største fald på én dag siden maj.

“Data & Analytics vokser hurtigere, end det har gjort i mange år, med de løbende forbedringer af vores tilbud og styrkede kunderelationer, der i stigende grad afspejles i økonomiske resultater,” sagde administrerende direktør David Schwimmer.

Basisindtjening pr. aktie faldt 21,2% til 77,2 pence, ramt af en højere effektiv skattesats. Resultat før skat faldt med 17,6 % til 662 millioner pund, mens udbyttet pr. aktie steg 12,6 % til 35,7 pence, med et interim-udbytte på 12,6 %.

Eikon-terminalerne LSEG, som blev arvet fra Refinitiv til at levere data og nyheder til banker, vil være blevet erstattet af børsens nye Workspace i begyndelsen af 2025, fortalte Schwimmer journalister.

AI PLANER

LSEG sagde i december, at Microsoft ville købe en andel på 4% til en værdi af 2 milliarder dollars i koncernen, hvilket gør dets data og analyser tilgængelige via Microsoft Teams for kunder, der ønsker det.

“Vi skrider godt frem med implementeringsfasen af vores transformerende strategiske partnerskab med Microsoft, hvor kunderne begynder at se fordelene fra næste år,” sagde Schwimmer.

Børsen studerer sammen med Microsoft og en lille gruppe topkunder, hvordan LSEG-data kan “blandes” med proprietære data i en bank på en sikker måde for at drage fordel af generativ AI, sagde Schwimmer til journalister.

LSEG vil også på sin kapitalmarkedsdag i november redegøre for, hvordan den vil udvide post-handelstjenester for at hjælpe kunder med at administrere positioner bedre, herunder uafklarede aktiver, sagde Schwimmer.

Samlede indtægter eksklusive inddrivelser steg 7,9 % til 3,99 milliarder pund, med et justeret driftsresultat steg 4,1 % til 1,41 milliarder pund.

Thomson Reuters, moderselskab til Reuters News, har en minoritetsandel i LSEG, som betaler Reuters for nyheder.

($1 = 0,7871 pund)

Source: https://buystocks.co.uk/news/lsegs-mixed-first-half-results-send-shares-to-4-month-low/