Home » News » London starter uge i det grønne før inflationstal.

London starter uge i det grønne før inflationstal.

News Team

Asiatiske aktier oplevede for det meste positive bevægelser i den tidlige handel, understøttet af robuste virksomheders indtjening i USA og foranstaltninger fra Kina for at styrke sit ejendomsmarked.

Markederne i Australien og Japan oplevede fremgang, og futures for Hong Kong antydede en stærk start på mandag.

Tilsvarende steg amerikanske aktiefutures efter fredagens stigning i S&P 500-indekset og en historisk lukning af Dow Jones Industrial Average over 40.000.

Helt konkret steg Sydkoreas Kospi-indeks med 0,7 pct., mens Japans Topix steg med 0,4 pct. Den sydkoreanske won faldt med 0,2 procent over for dollaren til 1.355,02 won, og yenen faldt 0,1 procent til 155,85 yen.

På råvaremarkedet nåede guldpriserne nye højder, hvor spotguld steg 0,74 procent til $2.432,70 per ounce, efter at have toppet på $2.440,49 tidligere i sessionen. I mellemtiden oplevede Bitcoin et fald på omkring 1 procent og handlede til $65.863.

Irans præsident, Ebrahim Raisi, var søndag involveret i et helikopterstyrt i Irans bjergrige nordvestlige del, bekræftede embedsmænd. Ambulancer navigerede i tåge for at nå ulykkesstedet nær grænsen til Aserbajdsjan. Trods tidligere droneforsøg hindrede hårdt vejr og terræn bestræbelserne på at lokalisere ulykkesstedet.

Oliepriserne steg i den tidlige asiatiske handel mandag som reaktion på hændelsen, hvor Brent-råolie steg 0,3 procent til 84,24 USD pr. tønde, og US West Texas Intermediate-råolie steg 0,2 procent til 80,21 USD pr. tønde.

Kinas centralbank fastholdt sine benchmark-udlånsrenter med den etårige prime-rente (LPR) på 3,45 procent og den femårige LPR på 3,95 procent. For at stimulere ejendomsefterspørgslen annoncerede den planer om at sænke renter på realkreditlån og nedbetalingskrav til boligkøbere.

Viceguvernør Tao Ling afslørede en plan om at allokere 300 milliarder yuan til at hjælpe statsejede virksomheder med at købe usolgte lejligheder.

De britiske boligpriser ramte nye højder på trods af høje boliglånsomkostninger. Rightmove rapporterede den gennemsnitlige udbudspris på £375.131 i midten af maj, en stigning på 0,8 procent månedligt, den mindste stigning i år. Priserne var 0,6 procent højere end sidste år. Det er bemærkelsesværdigt, at high-end markeder oplevede en betydelig årlig stigning på 1,3 procent

I denne uge ser handlende økonomiske data fra Europa og inflationsrapporter fra Storbritannien, Canada og Japan. Nøgle centralbankbeslutninger afventes fra New Zealand, Indonesien, Sydkorea og Chile. Mødereferat fra Australiens centralbank og Federal Reserve forventes sammen med globale PMI’er.

Nvidia Corps indtjening er på dagsordenen.

I virksomhedsnyheder er aktionærernes stemmer betydelige. Virgin Money overvejer Nationwides overtagelsestilbud, mens investorer i Indivior stemmer om at flytte sin primære notering til New York. Detailindtjening fra Marks and Spencer i Storbritannien og Target i USA forventes også.

Source: https://buystocks.co.uk/news/london-start-week-in-the-green-before-inflation-figures/