Home » News » London-aktier stiger på grund af minearbejdernes løft, indstillet til ugentlige stigninger

London-aktier stiger på grund af minearbejdernes løft, indstillet til ugentlige stigninger

News Team

Britiske aktier steg fredag, drevet af minearbejdere i uædle metal, med indeksene på vej mod ugentlige stigninger, da investorerne forblev optimistiske med hensyn til potentielle rentenedsættelser fra Bank of England efter de seneste økonomiske data.

FTSE 100 og mid-cap FTSE 250 tilføjede 0,6% hver fra 0910 GMT, hvor blue-chip-indekset ramte et over en uges højdepunkt.

Begge indekser var på vej til at poste gevinster for ugen, hvilket brød en to-ugers tabsrække.

Industrielle metalminearbejdere steg 2 % og fulgte stigningen i priserne på basismetal på forventninger om rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank. [MET/L]

De fleste større sektorer handlede med det grønne. De defensive teleudbydere faldt 0,5 pct.

Det britiske detailsalg steg med stærkere end ventet 3,4 % i januar, viste data fredag, men det gjorde ikke meget for at dæmpe markedsoptimismen.

“For det første er dette kun en måneds tal, og i betragtning af hvor svagt detailsalget har været indtil nu, vil vi have brug for flere beviser for, at forbruget virkelig er ved at komme sig,” siger Stuart Cole, cheføkonom i Equiti Capital.

“Og for det andet var væksttallene i denne uge ret forfærdelige og er på forkant med markedstænkningen i øjeblikket.”

Det inkluderede data, der indikerede blødere inflation og økonomien på vej ind i recession, hvilket har styrket håbet om, at BoE ville sænke renten fra dets næsten 16-årige høje niveauer.

Pengemarkederne indpriser omkring 72 basispoint af rentenedsættelser i år. [0#BOEWATCH]

Blandt aktier steg Segro 1,3 %, efter at lagergruppen nævnte optimistiske udsigter for sin investeringsmarkedsforretning i 2024 og havde et bedre end forventet årligt overskud.

NatWest steg 2,1 %, efter at den skatteyderstøttede britiske bank bekræftede Paul Thwaite som sin faste administrerende direktør og rapporterede om et forventet overskud for 2023.

Source: https://buystocks.co.uk/news/london-stocks-rise-on-miners-boost-set-for-weekly-gains/