Home » News » Lette valg ved valg i Storbritannien, teknologisk rally trækker europæiske aktier til mere end 1 uges højde

Lette valg ved valg i Storbritannien, teknologisk rally trækker europæiske aktier til mere end 1 uges højde

News Team

De europæiske aktier steg fredag til et højdepunkt i mere end én uge, efter at Labour-partiets tilbagevenden til magten i det britiske parlamentsvalg gav investorerne en følelse af ro, mens den tyske producent af chipsystemer, Aixtron, steg med at rapportere stærke ordrer.

Det paneuropæiske STOXX 600-indeks steg 0,4 %, hvilket er det højeste niveau siden 26. juni.

Storbritanniens blue-chip FTSE 100 tilføjede 0,2%, og den indenlandsk orienterede FTSE 250 sprang 1,2% til en måneds højde, efter at Labour-partiet steg til en jordskredssejr i fredags, hvilket afsluttede 14 års ofte tumultarisk konservativ regering.

Britiske boligbyggere overstrålede andre sektorer, da Labour-manifestet lovede at fremskynde boligbyggeriet ved at reformere landets planlægningssystem.

“Uanset hvad det politiske eller politiske udfald bliver, efter alt det kaos, vi har haft med Tories i løbet af de sidste par år, tager markederne nu Labour-partiets tilbagevenden til magten som en positiv for den britiske økonomi,” sagde Carsten. Brzeski, økonom hos ING.

Investorer vil flytte deres fokus til den amerikanske månedlige lønrapport senere på dagen og anden runde af franske afstemninger på søndag, som vil være afgørende for at bestemme det politiske landskab i eurozonens næststørste økonomi.

Data ved 1230 GMT forventes at vise, at USA’s jobvækst er aftaget til et stadig sundt tempo i juni, hvor arbejdsløsheden holder sig stabil på 4%, hvilket kan lade døren stå åben for amerikanske rentenedsættelser i år.

Traders prissætter en chance på næsten 70 % for en rentenedsættelse på 25 basispoint af Federal Reserve i september, ifølge LSEG-data, og 50 % odds for endnu en sænkning i december.

De franske markeder er kommet under salgspres, siden præsident Emmanuel Macron kaldte til et lynvalg i sidste måned, med bekymring for, at en højreekstrem sejr kunne øge bekymringerne over finanspolitisk holdbarhed.

Det yderste højrefløjsparti National Rally (RN) så dog ud til at mangle et absolut flertal efter anden runde om afstemningen søndag, viste de seneste meningsmålinger.

Franske aktier steg 0,3 % i fredags og så ud til deres største ugentlige stigning siden begyndelsen af maj.

Europæiske teknologiaktier toppede sektorpræstationer med en stigning på 1,1 %.

Aixtron steg 16% til toppen af STOXX 600, da dets stærke ordreindgang for andet kvartal overskyggede nedskæringer i forhold til dets helårsprognose.

Andre chipfirmaer, herunder ASM International (AS: ASMI), BE Semiconductor og ASML Holding (AS: ASML) steg 0,7%-1,1%, ansporet af Samsung (KS:005930)’s forudsigelse om en 15-fold stigning i andet kvartal driftsresultat.

Den schweiziske lægemiddelproducent Roche steg med 0,9 %, efter at den amerikanske sundhedsmyndighed godkendte deres Vabysmo fyldte sprøjte til behandling af væsentlige årsager til synstab.

Source: https://buystocks.co.uk/news/uk-election-relief-tech-rally-pull-european-shares-to-more-than-1-week-high/