Home » News » Kinas markeder viser, at presset vokser for, at Beijing skal gøre mere

Kinas markeder viser, at presset vokser for, at Beijing skal gøre mere

News Team

Aktierne faldt for en tredje dag i tirsdags, hvilket parrede sidste uges opsving, der var drevet af optimisme over en markedsredningspakke. Den toneangivende 10-årige obligationsrente faldt til det laveste niveau i mere end to årtier, da handlende satsede på, at People’s Bank of China vil anvende mere monetær stimulans for at øge væksten.

Dysterheden over verdens næststørste økonomi er blevet uddybet i denne uge, da likvidationen af den gældsplagede China Evergrande Group – engang landets største udvikler – forstærkede bekymringerne om den kriseramte ejendomssektor. Investorer ser kun få grunde til at være optimistiske, da indtjeningen fra store virksomheder skuffer, mens geopolitiske risici dukker op igen før det amerikanske præsidentvalg senere i år.

“Dette mønster af nye lave obligationsrenter og genoptagelse af fald i aktier fremhæver for os, at markedet er bekymret for, at stimulanser ikke er tilstrækkelige til at imødegå det nuværende deflationsmiljø,” skrev Morgan Stanleys strateger, herunder Jonathan Garner og Laura Wang, i et notat. “Vores økonomer hævder fortsat, at der er behov for en større finanspolitisk pakke rettet mod forbrugeren.”

Hang Seng China Enterprises Index, en måler for kinesiske aktier noteret i Hong Kong, faldt 2,5 % tirsdag for at klare sig dårligst i Asien. BYD Co. var et af de største træk på måleren, efter EV-gigantens overskud gik glip af estimater. CSI 300-indekset lukkede med 1,8 %, selvom oversøiske investorer købte omkring 1,7 milliarder yuan ($243 millioner) af fastlandsaktier på nettobasis.

Kinas toneangivende 10-årige obligationsrente faldt til 2,46 %, det laveste siden 2002, da efterspørgslen efter tilflugtsstedsaktiver steg på grund af forventninger om, at økonomien vil forblive presset af et svagt forbrug og en ejendomsnedgang.

Det fornyede fald i aktier viser, at investorer er mere tilbøjelige til at sælge til eventuelle gevinster, medmindre Beijing tager dristigere skridt. Mens investorerne oprindeligt jublede sidste uges rapport om en redningspakke på aktiemarkedet og PBOC’s beslutning om at skære ned på reservekravsforholdet, har opsvinget vist sig at være kortvarigt.

En Bloomberg Intelligence-måler af kinesiske udviklere faldt med mere end 4 % i tirsdags og er allerede faldet med næsten 16 % indtil videre i 2024. Mandagens afgørelse om China Evergrande Group fra Hong Kong-dommer Linda Chan er den seneste drejning i en saga, der fik virksomheden til at samle sig mere end 300 milliarder dollars i forpligtelser under Kinas gældsdrevne ejendomsboom, før det blev til plakatbarnet af en markedsbuste, der viser få tegn på ende.

”Vores opfattelse er, at investorernes tillid ikke kan vende tilbage, før ejendomssektoren er endeligt ordnet. Løbende nyhedsstrøm bekræfter, at ejendomskrisen stadig er varm og ikke let at løse,” siger Kieran Calder, leder af aktieanalyse for Asien hos Union Bancaire Privee. “Vurderingen er klart billige, men af gode grunde, herunder selvforskyldt skade på teknologi- og ejendomssektoren.”

Beijing står over for en op ad bakke opgave med at lokke investorer tilbage efter en rute, der har udslettet mere end 6 billioner dollars fra markedsværdien af kinesiske og Hongkong-aktier siden et højdepunkt nåede i 2021. Nedturen forstærker et strukturskifte, der ser alle fra aktive penge forvaltere til passive fonde vender ryggen til verdens næststørste aktiemarked.

Læs mere: Her er, hvad Kina gør for at øge økonomien, redde markederne

Stemningen mod Kinas aktiehandel i Hongkong blev uddelt et yderligere slag tirsdag, da byen annoncerede detaljer om en planlagt national sikkerhedslov – et skridt, der vil have vidtrækkende konsekvenser for Hongkongs status som et internationalt finanscenter.

Økonomer forudser, at data på onsdag vil vise, at Kinas fremstillingssektor forblev i tilbagegang i den fjerde måned i januar.

Kinas seneste løfter “kan have givet en vis lettelse til kinesiske aktier, men der er brug for mere til en strukturel løft,” sagde Daniel Tan, en fondsmanager hos Grasshopper Asset Management i Singapore. “Det kan være for tidligt at kalde bunden for kinesiske aktier eller at antage, at globale fonde i vid udstrækning øger deres allokering.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/china-markets-show-pressure-is-growing-for-beijing-to-do-more/