Home » News » Kaspien Holdings afnoteres fra Nasdaq-børsen

Kaspien Holdings afnoteres fra Nasdaq-børsen

9 June 2023 Putem News Team

Det Spokane Valley-baserede e-handelsselskab Kaspien Holdings Inc. har meddelt, at det frivilligt vil afnotere sine almindelige aktier fra Nasdaq Capital Market.

Selskabet forventer, at afnoteringen af dets almindelige aktier træder i kraft senere på måneden.

Det sagde administrerende direktør Brock Kowalchuk i en erklæring til Journal.

“Afnoteringen påvirker ikke virksomhedens daglige drift,” sagde han.

I midten af december rapporterede Kaspien, at selskabet var faldet ud af overholdelse af Nasdaqs minimumsbudpris og minimumskravene til egenkapital for fortsat notering på børsen.

“I løbet af det seneste år har vi gjort betydelige fremskridt for at forbedre marginer og få virksomheden til en sundere position økonomisk,” sagde Kowalchuk i erklæringen. “Vi deler mere om vores fremskridt i vores 10-Q, der offentliggøres i næste uge.”

Separat indgav Kaspien tirsdag en meddelelse til US Securities and Exchange Commission, hvori det står, at selskabet har accepteret at sælge nogle af sine aktiver til Las Vegas-baserede Channel Key LLC.

De solgte aktiver vedrører Kaspiens supporttjenester til kontostyring, medieplanlægning, medieanalyse, søgestrategi, forretningsplanlægning og datarapportering, ifølge rapporten.

Kaspien solgte aktiverne for en basiskøbspris på $200.000, betalt kontant, foruden overtagelsen af visse forpligtelser.

Yderligere købsvilkår inkluderer Kaspiens ret til en earnout-betaling svarende til 50 % af den samlede indtægt, som Channel Key tjener for hvert kvartal i de næste 12 måneder, op til et maksimalt samlet beløb på $550.000.

Også i tirsdags handlede selskabets aktie til 30 cents pr. aktie ved markedets lukning, ned fra det højeste niveau i 52 uger på $10,16 pr. aktie og op fra et lavpunkt i 52 uger på 26 cents pr. aktie.

Selskabets aktie er blevet handlet på Nasdaq-børsen under KSPN-aktiesymbolet.

I 2016 blev e-handelsforhandleren, dengang kendt som etailz, opkøbt af Trans World Entertainment Corp., Albany, New York, efter at firmaet Spokane rapporterede et salg på 116 millioner dollars for den 12-måneders periode, der sluttede den 30. september 2016 .

Kaspiens bestyrelse valgte at afnotere frivilligt i selskabets og dets aktionærers interesse efter at have vurderet tilgængelige muligheder for overholdelse, ifølge meddelelsen.

Bestyrelsesmedlemmer omfatter Jonathan Marcus, administrerende direktør for Santa Clara, Californien-baseret formueforvaltning og det alternative finansielle selskab Alimco Financial Corp.; W. Michael Reickert, administrerende medlem af Albany, New York-baserede Independent Family Office LLC; og Tom Simpson, CEO for Spokane-baserede Ignite Northwest.

Simpson afviste at kommentere denne historie med henvisning til sin status som aktivt bestyrelsesmedlem hos Kaspien.

Simpson var med til at stifte virksomheden, der oprindeligt blev døbt Green Cupboards, sammen med mand-og-kone-iværksætterne Josh Neblett og Sarah Wollnick, i 2008.

Green Cupboards blev omdøbt til etailz i 2013, og virksomheden omdøbte til Kaspien i 2020.

På trods af udsigten til, at Nasdaq afnoteres, planlægger Kaspien ikke at afregistrere sig som et offentligt selskab, hedder det i meddelelsen.

Kaspiens almindelige aktie vil sandsynligvis stadig være noteret på OTCQB-børsen, eller et andet marked, der drives af OTC Markets Group Inc., så “et handelsmarked kan fortsætte med at eksistere for dets almindelige aktier,” hedder det i meddelelsen.

I slutningen af april offentliggjorde virksomheden også sine finansielle resultater for fjerde kvartal og regnskabsåret 2022, der sluttede 28. januar 2023, som viser, at nettoindkomst, omsætning og bruttofortjeneste faldt i forhold til de respektive år tidligere perioder.

Kaspiens nettotab i 4. kvartal på 6,6 millioner dollars eller 1,34 dollars pr. udvandet aktie var større end et tab på 5,8 millioner dollars eller 2,33 dollars pr. udvandet aktie i samme kvartal sidste år.

Nettotabet for 2022 var $19 millioner, eller $5,47 per aktie, sammenlignet med et mindre tab på $8 millioner eller $3,28 per aktie i 2021.

Højere nettotab i 2022 var drevet af faldende salgs- og merchandisemargener, sagde virksomheden i indtjeningsrapporten.

Kaspiens nettoomsætning for kvartalet var 33,4 millioner dollars, et fald på 7,3 % sammenlignet med en omsætning på 36 millioner dollars i kvartalet året før.

Den årlige omsætning var $128,2 millioner, et fald på 10,8% sammenlignet med 2021-salget.

Årlig og fjerde kvartals omsætning faldt på grund af et fald i opfyldelse for Amazon.com Inc.s amerikanske segment, fremgår det af indtjeningsrapporten.

Bruttoresultatet – omsætning minus vareomkostningerne – for fjerde kvartal var 4,2 millioner dollars, et fald på 31 % i forhold til året før.

Kaspien rapporterede, at den årlige bruttofortjeneste faldt til $24,4 millioner, et fald på 25,6% fra de $32,8 millioner rapporteret i regnskabsåret 2021.

Indtjeningsrapporten tilskrev faldet i bruttofortjenesten til nedskrivning af forældet varebeholdning, øgede lageromkostninger og andre faktorer.

Source: https://buystocks.co.uk/news/kaspien-holdings-to-delist-from-nasdaq-exchange/