Home » News » Japan falder, ejendomsstøtte øger kinesiske aktier.

Japan falder, ejendomsstøtte øger kinesiske aktier.

News Team

Aktier i Kina og Hongkong steg i høj grad mandag efter Beijings seneste foranstaltninger til at tackle sin ejendomskrise. Aktier andre steder i Asien faldt, mens Japans benchmark styrtdykkede.

CSI 300-indekset var på vej mod et teknisk tyremarked, og både jernmalm og kinesiske udvikleraktier steg efter tre større byer lempet reglerne for boligkøb. Et fald i japanske aktier bidrog til et fald i MSCI Asia Pacific-målet efter Shigeru Ishibas sejr i det japanske regeringspartis lederskabsløb med forkerte investorer.

Kinas “regering ser ud til at være mere opsat på at følge op på foranstaltninger for at få økonomien i gang igen, så det føles lidt mere lovende end tidligere forsøg,” sagde Matthew Haupt, en porteføljeforvalter hos Wilson Asset Management. “Så rallyet kan have nogle flere ben end tidligere gange, og vi vil vente på flere meddelelser for at få mere overbevisning omkring banen for den kinesiske økonomi og aktiemarkedet.”

Investorer er på vej ind i sidste kvartal, da de globale økonomiske udsigter forbedres efter Kinas stimuleringsforanstaltninger, og da centralbanker fra Indonesien til Europa og USA begynder at sænke renten for at understøtte væksten.

Federal Reserves foretrukne mål for den underliggende amerikansk inflation og husholdningernes forbrug steg beskedent i august, hvilket understregede en afkølende økonomi. Skatkammerrenterne og dollaren var lidt ændret i mandags, hvor investorer forventede, at Fed ville forblive på sporet for flere rentenedsættelser i de kommende måneder.

I Japan vil Ishibas nye administration forfølge kontinuitet i økonomisk, monetær og udenrigspolitik, hvor rollen som finansminister går til Katsunobu Kato, en tidligere talsmand for regeringen, ifølge lokale medier.

Yenen modsvarede den foregående sessions stigninger, mens håb om kinesisk stimulans løftede både den australske og newzealandske dollar.

“Selvom vendingen er imponerende, hovedsageligt drevet af Beijings seneste stimulusindsats, er jeg ikke helt overbevist om, at rallyet er bygget på et solidt fundament,” sagde Billy Leung, en investeringsstrateg hos Global X Management i Sydney. “Dette føles mere som en kortsigtet reaktion end en afspejling af dybere strukturelle forbedringer.”

Spændingerne i Mellemøsten var dog i fare for at eskalere igen, efter at Israel dræbte Hizbollahs leder, Hassan Nasrallah, i Beirut.

Olien var stabil mandag, hvor markedet ventede på, hvordan Iran vil reagere.

I denne uge vil handlende være meget opmærksomme på euroområdets inflation og produktionsaktivitetsdata, der kommer før den amerikanske jobrapport på fredag, som vil hjælpe med at vurdere udsigterne for rentenedsættelser fra Federal Reserve inden årets udgang.

Source: https://buystocks.co.uk/news/japan-slumps-property-aid-boosts-chinese-stocks/