Home » News » Investorer søger ly i emerging markets, da recessionsrisikoen rammer USA

Investorer søger ly i emerging markets, da recessionsrisikoen rammer USA

News Team
“Vi har brug for vækstøkonomier, der kan opretholde rimelige niveauer af potentiel produktion og virksomheder, der kan skabe værdi,” sagde Lewis Kaufman.

Investorer planlægger at øge indsatsen på nye markeder, ifølge den seneste Markets Live Pulse-undersøgelse – et tegn på, at aktivklassen er ved at blive en favorit for dem, der er på vagt over for en amerikansk recession.

Omkring 61 % af de 234 undersøgte pengeforvaltere, analytikere og handlende sagde, at de forventer at øge eksponeringen mod aktiver under udvikling i de næste 12 måneder, selvom bekymringen stiger om en potentiel nedtur og Federal Reserves vej frem. Aktivklassen, siger de, står til at tilbyde ly, hvis centralbankens kamp mod inflation tipper USA ud i en recession.

“Økonomier i udviklingslandene er langt mere modstandsdygtige steder i dag, end de var for 30 år siden, og EM-centralbanker har i vid udstrækning været mere ansvarlige for at håndtere stigningen i inflationen, end den udviklede verden har været,” sagde Justin Leverenz, der leder $26 milliarder Invesco Developing Markets Fund, en af verdens bedst præsterende store nye aktiefonde i år.

“Der er betydelig værdi på tværs af det nye marked,” sagde han. “I løbet af de sidste 10 år er EM-økonomierne ikke kun blevet mere modstandsdygtige, de er næsten fuldstændig blevet negligeret af globale investorer.”

Omkring 49 % af de adspurgte i undersøgelsen sagde, at selvom en amerikansk recession forårsager et fald i nye aktiver, vil deres underliggende vækst og attraktive værdiansættelser stadig hjælpe dem med at klare sig bedre end modne peers.

Malcolm Dorson, en pengemanager hos Global X Management i New York, sagde også, at nye markeder er bedre positioneret end større økonomier i kølvandet på pandemien. Det hjælper visse udviklingslande med at undgå den samme type politik og stimulerende tømmermænd, der truer USA og Europa.

“Vi ser potentialet for, at den underliggende vækst kan forbedres for EM, værdiansættelserne er billige, og EM’s langsigtede attraktion forbliver uformindsket,” sagde Devan Kaloo, global chef for emerging markets hos abrdn Plc.

Begunstigede aktiver

Den relative outperformance, viser undersøgelsen, vil sandsynligvis komme fra aktier. Omkring 41 % af de adspurgte i undersøgelsen sagde, at aktier var det bedste investeringsvalg på nye markeder i løbet af de næste 12 måneder.

I det mindste kommer noget af den optimisme ned til relative muligheder. MSCI Emerging Markets Index er kun steget med 2,2 % indtil videre i år, sammenlignet med en stigning på 9,2 % i en tilsvarende målestok for udviklede markedsandele.

“Vi har brug for vækstøkonomier, der kan opretholde rimelige niveauer af potentiel produktion og virksomheder, der kan skabe værdi,” sagde Lewis Kaufman, hvis $3,7 milliarder Artisan Developing World Fund har klaret sig bedre end 99% af USA-baserede peers indtil videre i år.

På et geografisk grundlag samledes respondenterne også om muligheder i Sydøstasien. Et flertal af dem, der svarede, sagde, at regionens aktiver ville give det bedste afkast på de nye markeder på toårig basis.

“Sydøstasien er et af de bedste steder at være for langsigtede investorer,” sagde Aninda Mitra, en makro- og investeringsstrateg hos BNY Mellon Investment Management i Singapore. “Der er en track record af sund makrostyring, bedre demografi og en støt stigende strøm af udenlandske direkte investeringer.”

Væksten der ses normaliseres, efterhånden som Kinas økonomi genåbner, og produktionen udvides, ifølge Alexander Davey, global kapacitetschef for aktive aktier hos HSBC Asset Management. Goldman Sachs Group Inc. pegede i mellemtiden på muligheder i bankaktier fra Thailand.

Af dem, der besvarede Bloombergs undersøgelse, som løb fra 15. til 19. maj, var omkring 65 % baseret i Europa eller Nordamerika. Omkring 19 % sagde, at de var baseret i Asien. Størstedelen af respondenterne identificerede sig som porteføljeforvaltere, detailinvestorer eller strateger.

Hvad skal man se

  • Tyrkiets centralbank vil sandsynligvis holde sin reporente for en uge på 8,5 %, ifølge Bloomberg Economics, forud for landets afviklingsvalg den 28. maj. Liraen svækkedes så meget som 4,1 % til rekordhøje 20 per dollar tidligt mandag, før udligningstab
  • Sydafrikas centralbank forventes generelt at hæve sin styringsrente, mens Indonesiens centralbank forventes at holde sin politik stabil
  • Brasiliens CPI-print i midten af maj vil sandsynligvis vise, at inflationen er modstandsdygtig, ifølge Bloomberg Economics
    • Handlende vil også holde øje med en mulig afstemning i underhuset om den nye finanspolitiske regel
  • I Kina vil kommercielle banker sandsynligvis holde lånets prime renter stabile, efter at People’s Bank of China holdt sin egen styringsrente

Singapore og Malaysia vil offentliggøre inflationsrapporter

Source: https://buystocks.co.uk/news/investors-seek-shelter-in-emerging-markets-as-recession-risk-hits-us/