Home » News » Intel klatrer, mens Wall St jubler over tidlige tegn på bedring

Intel klatrer, mens Wall St jubler over tidlige tegn på bedring

News Team

Intel Corps (NASDAQ: INTC) aktier steg næsten 6%, da den engang dominerende chipproducents kvartalsvise print indikerede “baby step-fremskridt” i bestræbelserne på at vende sin forretning efter at have afgivet markedsandele til rivalerne og kæmpet med alle tiders lave marginer.

Mindst 13 mæglerhuse hævede deres målkurs på aktien, der har klaret sig dårligere end konkurrenterne i år, opmuntret af CEO Pat Gelsingers bemærkninger, at pc-markedet – som Intel byggede sit omdømme på – stabiliserede sig efter flere kvartaler med tilbagegang.

“Selvom det fremtidige tempo i sektorens opsving er usikkert, tror vi, at Intel har nået en omsætning, bruttomargin og indtjening gennem dette første halvår af 2023,” sagde Benchmark-analytiker Cody Acree, der opgraderede aktien til “køb”.

Intel forventede torsdag, at de justerede bruttomarginer vil stige over 40 % i andet halvår, og sagde, at de havde øget forsendelser af en vigtig datacenterchip, efter at en mere end et år lang forsinkelse havde givet konkurrenterne mulighed for at tage sin markedsandel.

TD Cowen-analytikere sagde, at virksomheden “ikke var ude af skoven endnu, men dette var et udgangspunkt.”

Intels markedsværdi er sat til at stige med næsten 8 milliarder USD til mere end 130 milliarder USD, hvis førmarkedsgevinster holder. Men et par hårde år betyder, at dets værdiansættelse i vid udstrækning følger den fra rivaliserende Nvidia (NASDAQ: NVDA) Corp og Taiwans TSMC, som er vurderet til henholdsvis omkring 672 milliarder dollars og 420 milliarder dollars.

Selskabets aktier steg 5,8% til $31,59 i førmarkedshandel.

Nogle analytikere sagde dog, at Intels forventede bedring kunne løbe ind i forhindringer.

“Vi ser en bruttomargin presset i en overskuelig fremtid, hvilket afspejler aggressive processer og nye produktudgifter samt IFS (Intel Foundry Services) investering,” sagde Oppenheimer.

Intel fik sit største kvartalsvise tab i første kvartal, da det øgede produktionen og investeringerne i produktionsanlæg.

“Kontanter forbliver problematiske,” sagde Rosenblatt Securities og tilføjede, at “kapacitetsinvesteringer virkelig ikke løses i en monumental indsats for at indhente TSMC og Samsung (KS: 005930); som om de handlede med AMD, Broadcom (NASDAQ: AVGO) og Nvidia som gruppe var ikke nok.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/intel-climbs-as-wall-st-cheers-early-signs-of-recovery/