Home » News » Intel forbereder sig på at sælge 1,5 milliarder dollars aktier i israelske Mobileye

Intel forbereder sig på at sælge 1,5 milliarder dollars aktier i israelske Mobileye

12 June 2023 Putem News Team

Siden Mobileye Global, den israelske udvikler af selvkørende bilteknologi, solgte aktier sidste år i en børsnotering, er aktiekursen fordoblet. Nu planlægger Intel Corp. et sekundært tilbud for at skabe noget overskud fra den banebrydende bilstartup, som det købte for seks år siden for mere end 15 milliarder dollars.

Intel, en af de største computerchipproducenter, vil sælge 35 millioner aktier i sit Jerusalem-baserede datterselskab, en andel på omkring 1,5 milliarder dollars, med en option på at sælge yderligere 5,25 millioner aktier, sagde Mobileye i en ansøgning til US Security den 5. juni. Exchange Commission. Goldman Sachs og Morgan Stanley administrerer salget, som vil efterlade Intel solidt i kontrol med mere end 88% af aktierne.

Mobileye er førende i verden inden for at skabe software, halvlederchips, kameraer og sensoriske arrays for at muliggøre udviklingen af selvkørende køretøjer. BMW, Volkswagen og Nissan er blandt deres kunder. Senior billedere valfarter jævnligt til Jerusalem for at mødes med Mobileye CEO Amnon Shashua.

Virksomheden rejste omkring 860 millioner dollars i sin børsnotering i slutningen af oktober, hvilket gav den en markedsværdi på omkring 21 milliarder dollars efter den første handelsdag. Det var et godt stykke fra de 50 milliarder dollar, som Intel tidligere havde forventet, da det var ved at forberede sig på det første tilbud. Siden da er aktiekursen næsten fordoblet fra $21 per aktie til $41,77 i slutningen af sidste uge, da dens markedsværdi steg til $34 milliarder. Salget vil give Intel kontanter på et tidspunkt, hvor det har annonceret planer om at investere i kunstig intelligens, og konkurrere med upstart-konkurrenter som Nvidia.

Mobileye-aktierne vil sandsynligvis nå $50 per aktie i løbet af de 12 måneder, ifølge Canaccord Genuity, en Toronto-baseret investeringsbank, som indledte dækning af virksomheden i sidste uge med en “køb”-rating. I et analytikernotat beskrev Canaccord autonom kørsel som “en af de højeste værdiskabende teknologier, der skal implementeres. Nogensinde.”

Investeringsbanken bemærkede Mobileyes “imponerende vækstindikatorer og langsigtede potentiale inden for sin kategori,” sagde investeringsbanken, at selskabet har en “dominerende” 70% andel på markedet for avancerede førerassistancesystemer (ADAS), og tilføjede, at “dets fordelagtige position i det nye marked. fuldt selvkørende marked styrker dets udsigter yderligere.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/intel-preparing-to-sell-off-1-5-billion-stake-in-israels-mobileye/