Home » News » Intel-aktien springer 7% på ‘ganske’ stærke resultater og vejledning

Intel-aktien springer 7% på ‘ganske’ stærke resultater og vejledning

28 July 2023 Putem News Team

Intel (NASDAQ:INTC) aktie steg med mere end 7% i før-markedet fredag, efter at selskabet rapporterede resultater for 2. kvartal og tilbød et mere positivt end forventet udsigter for dette kvartal.

EPS kom ind på $0,13, bedre end konsensusestimatet, der ledte efter et tab pr. aktie på $0,04. Omsætningen faldt 15 % år-til-år til 12,9 milliarder dollars, men slog stadig konsensusestimatet på 12,09 mia.

Client Computing (CCG) faldt 12 % år-til-år til $6,8 mia., datacenter og AI (DCAI) faldt 15% til $4,0 mia., Network and Edge (NEX) faldt 38% til $1,4 mia., Mobileye faldt 1% til $454 millioner, mens Intel Foundry Services (IFS) steg 307% til $232M.

“Vores resultater i andet kvartal oversteg den høje ende af vores guidance, da vi fortsætter med at eksekvere på vores strategiske prioriteter, herunder at opbygge momentum med vores støberiforretning og levere på vores produkt- og proceskøreplaner,” sagde CEO Pat Gelsinger.

For Q3/23 forventer virksomheden en omsætning i intervallet $12,9-13,9B sammenlignet med konsensusestimatet på $13,23B. Den justerede EPS ses til $0,20, igen bedre end analytikernes forventninger til en indtjening på $0,13 pr.

Bernstein-analytikere hævede kursmålet på INTC-aktien med $2 til $34 pr. aktie, hvilket afspejler “ganske stærke” resultater.

“Vi indrømmer, at vi opvarmer (meget lidt) til det, men der er mere end nok her til at holde os på sidelinjen for nu,” kommenterede de på INTC-aktien.

Barclays-analytikere hævede også kursmålet med $2, selvom de også er ret forsigtige med aktien.

“[Intel] slog lav forhindring på en hurtigere pc-gendannelse, men se en lille katalysator for vækst og en hård overgangs-køreplan at navigere.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/intel-stock-jumps-7-on-quite-strong-results-and-guidance/