Home » News » Intel-aktien falder 6%, da virksomheden opdaterer chipproduktionsplaner

Intel-aktien falder 6%, da virksomheden opdaterer chipproduktionsplaner

News Team

Intel-aktien faldt 6% onsdag, efter at virksomheden gav investorerne en opdatering om virksomhedens turnaround-plan for at blive en chipfremstillingsvirksomhed, der konkurrerer med Taiwan Semiconductor Manufacturing Company.

Onsdagens opdatering indeholdt Intels finansdirektør David Zinsner, der forklarede, hvordan virksomheden snart ville ændre måden, den rapporterer sine økonomiske resultater på, for at give sin støberivirksomhed, kendt som IFS, sin egen overskuds-og-tab-opgørelse, som ville afsløre virksomhedens produktionsmarginer.

Intels nye rapporteringsstruktur kan også hjælpe med at kontrollere omkostningerne hos chipproducenten, som søger at skære så meget som $10 milliarder fra sine omkostninger over de næste tre år.

Opdateringen kommer, mens investorer fortsætter med at vurdere Intels turnaround-plan under administrerende direktør Pat Gelsinger, som afhænger af at indhente TSMCs produktionsteknologi inden 2026, en plan, den kalder “fem noder på fire år.” Intel planlægger at bruge sine egne chips til at løse problemer i sin fremstilling, før de åbner fabrikkerne for tredjepartsvirksomheder.

Hvis Intel indhenter TSMC, så kan det konkurrere om kontrakter om at bygge højtydende chips fra virksomheder som Apple, Nvidia og Qualcomm , som ikke driver deres egen produktion og i øjeblikket ofte vælger TSMC- eller Samsung-produktion. Intel sagde, at det forventede at annoncere en nøglekunde til sin støberivirksomhed senere på året.

“Fremstillingsgruppen vil nu stå over for den samme markedsdynamik som deres støberimodparter,” sagde Zinsner til analytikere. “De bliver nødt til at konkurrere om volumen gennem ydeevne og pris, da interne kunder vil have mulighed for at udnytte tredjepartsstøberier og for at tiltrække ekstern støberivolumen, skal de gøre det samme.”

Onsdagens opdatering var fokuseret på, hvordan Intel ville bruge sine produktionskapaciteter til sine egne chips. Det sagde, at flere opdateringer om støberivirksomheden og tredjepartskunder ville komme senere i år. Intel sagde også, at deres egne chipbehov ville bidrage med 20 milliarder dollars i omsætning til enheden næste år.

Analytikere på opkaldet bekymrede sig om Intels bruttomargener og spurgte, hvordan denne plan ville øge dem. I april sagde Intel, at dens bruttomargin for første kvartal var 38,4%, et fald på 51,3% på et år. Intel-ledelsen sagde onsdag, at de skød efter 60% marginer.

“Vi tror, vi har en god vej til 60 [percent],” sagde Zinsner.

Separat sagde Intel onsdag, at det planlagde at sælge 20% af et østrigsk datterselskab, IMS Nanofabrication, til private equity-firmaet Bain Capital i en aftale, der vurderede enheden til 4,3 milliarder dollars.

“Dette vil vise sig at være et af de bedste opkøb, vi nogensinde har foretaget, givet det niveau af værdiansættelse og investering,” sagde Zinsner onsdag.

Andre chipaktier faldt også onsdag midt i en falddag for teknologiaktier. AMD, Intels største rival, faldt næsten 6%, mens Qualcomm faldt mere end 3%. Nvidia, som er blevet boostet af den seneste bølge af kunstig intelligens, faldt mindre end 2%.

Source: https://buystocks.co.uk/news/intel-stock-drops-6-as-company-updates-chip-manufacturing-plans/