Home » News » IBM-aktien falder efter en blandet indtjeningsrapport for 2. kvartal; analytikere blandede

IBM-aktien falder efter en blandet indtjeningsrapport for 2. kvartal; analytikere blandede

News Team

International Business Machines (NYSE: IBM) aktier faldt mindre end 1% efter indtjeningsrapporten for andet kvartal.

IBM-aktien er faldet mere end 3% indtil videre i år.

Selskabet rapporterede en justeret indtjening på 2,18 USD pr. andel af en omsætning på 15,48 milliarder USD. Analytikere forventede en indtjening på $2,02 pr. andel af en omsætning på $15,58 mia. Omsætningen faldt 0,4 % i forhold til sidste år.

Softwareomsætningen steg 7%, mens konsulentomsætningen steg 4%, og infrastrukturomsætningen faldt 15%.

IBM sagde, at det fortsat forventer en konstant vækst i valutaomsætningen for hele 2023 på 3% til 5%. Med de nuværende valutakurser forventes valuta at være neutral i forhold til væksten i omsætningen.

“Organisationer bruger vores hybrid cloud og AI-teknologi og vores konsulentkapaciteter til at transformere deres operationer,” sagde administrerende direktør Arvind Krishna. “Vi fortsætter med at reagere på behovene hos vores kunder, der søger pålidelige, virksomheds-AI-løsninger, og vi er særligt begejstret for responsen på den nyligt lancerede Watsonx AI-platform. Endelig er vi fortsat sikre på vores forventninger om vækst i omsætning og frie pengestrømme for hele året.”

UBS-analytikere gentog en salgsvurdering og et kursmål på 110 USD pr. aktie på IBM-aktien, da de mener, at den gentagne vejledning indebærer en risiko.

For at IBM “at nå den høje ende, skal Software, ex OpenShift, vokse med 9% for hele året, en udfordrende bar efter vores opfattelse i betragtning af makroen. Derfor forventer vi, at Consensus cc-omdrejningsvæksten vil ligge på omkring 1%-2 % i Q3 og 3% i Q4, en forbedring fra flad i Q2, men i den lave ende af CY23 implicit guide,” sagde de.

BofA-analytikere er mere bullish, da de hævede kursmålet med $8 til $160 pr. aktie på den Buy-vurderede aktie.

“Gentag Køb, da vi tror, at vendingen hos IBM (omdrejningsvækst og FCF-forbedring) vil fortsætte. Virksomheden har en defensiv portefølje, attraktivt udbytte og en undervurderet AI-portefølje.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/ibm-stock-slips-after-a-mixed-q2-earnings-report-analyst-reactions-mixed/