Home » News » Hyundai Motor løfter forventningerne til hele året, da resultatet for 2. kvartal steg 15 %

Hyundai Motor løfter forventningerne til hele året, da resultatet for 2. kvartal steg 15 %

26 July 2023 Putem News Team

Sydkoreas Hyundai Motor Co hævede sit årlige salgs- og overskudsmargin guidance onsdag efter at have registreret en stigning på 15% i kvartalsvis nettoresultat hjulpet af en svagere vundet valuta, robust salg af elektriske køretøjer (EV’er) og øget produktion.

Verdens nr. 3 bilproducent efter salg sammen med tilknyttede Kia Corp forventede omsætning i 2023 ville vokse 14-15%, op fra sin guidance fra januar på 10,5-11,5%, mens dens driftsoverskudsmargin blev opjusteret til et interval på 8-9%. fra 6,5-7,5 %.

“Virksomheden forventer at styrke salgsmomentumet gennem produktionsforbedringer, efterhånden som chip- og komponentforsyninger stabiliserer sig på verdensplan … og forbedre rentabiliteten på trods af globale usikkerheder såsom renteudsving,” sagde Hyundai i en erklæring.

Dens optimistiske udsigter kommer midt i voksende bekymringer om afkøling af køretøjsefterspørgsel på grund af høje renter og økonomisk afmatning, hvor nogle af dets rivaler indikerer prisnedsættelser for at drive volumenvækst.

Teslas (NASDAQ: TSLA) CEO Elon Musk signalerede i sidste uge, at de ville sænke priserne igen på elbiler i “turbulente tider” for at øge salget.

Hyundai udvidede driftsmarginen til 10% i andet kvartal fra 9,5% i første kvartal.

Men dens årlige marginguidning på 8-9% indikerer, at rentabiliteten vil komme under pres i andet halvår, da flaskehalse i forsyningskæden aftager yderligere, hvilket tillader produktionen at stige, lige når efterspørgslen forventes at begynde at afkøles.

Alligevel er nogle analytikere optimistiske over, at den begrænsede bilproduktion udløst af en global mangel på chips, der begyndte under COVID-19-pandemien, ville fortsætte, hvilket vil støde industrien fra en generel økonomisk afmatning, der har dæmpet efterspørgslen efter de fleste forbrugsvarer.

“Den nuværende dynamik mellem udbud og efterspørgsel, hvor vi ser overdreven efterspørgsel, vil sandsynligvis fortsætte ind i 2025,” siger Kim Jinwoo, analytiker hos Korea Investment & Securities.

Aktierne i Hyundai Motor lukkede 0,9% mod et fald på 1,7% på det bredere KOSPI-marked.

STÆRK amerikansk præstation

Hyundai sagde, at bilsalget steg 8,5 % til 1,06 millioner enheder i andet kvartal, hvor salget af elbiler steg 47 % til næsten 78.000 enheder.

I USA, Hyundais største marked, er salget af biler med grøn energi, der inkluderer elbiler og plug-in hybrider, mere end fordoblet til 46.000 enheder. Salget steg takket være øgede incitamenter, da Hyundais elbiler ikke er berettiget til føderale skattefradrag i henhold til Inflation Reduction Act (IRA), da de ikke opfylder kravene.

Zayong Koo, Hyundais chef for investor relations, fortalte analytikere på et indtjeningsopkald, at størrelsen af EV-incitamenter, det brugte på det amerikanske marked, beløb sig til omkring $4.000-$5.000 pr. køretøj.

IRA kræver, at 50 % af værdien af batterikomponenter skal produceres eller samles i Nordamerika for at kvalificere sig til en kredit på 3.750 USD og 40 % af værdien af kritiske mineraler hentet fra USA eller en frihandelspartner for en separat kredit på 3.750 USD.

Det samlede bilsalg i USA voksede med 14 % til 225.000 enheder, ledet af sedans, mens salget i Sydkorea, dets næststørste marked, steg 13 % til 206.000 enheder.

Hyundai sagde i sidste måned, at de planlagde at øge el-produktionen i USA til tre fjerdedele af sin samlede produktion der i 2030 fra kun 0,7 % nu.

Producenten af den populære IONIQ 5 EV og den luksuriøse Genesis G70 sedan rapporterede et nettooverskud på 3,2 billioner won (2,50 milliarder USD) for perioden april-juni, og manglede et estimat på 3,3 billioner won fra 19 analytikere udarbejdet af Refinitiv SmartEstimate, vægtet mod analytikere, der er mere konsekvent nøjagtige.

Omsætningen steg 17 % på året til 42 billioner won.

($1 = 1.279.1700 vandt)

Source:  https://buystocks.co.uk/news/hyundai-motor-lifts-full-year-outlook-as-q2-profit-up-15/