Home » News » HSBCs nettooverskud mere end fordobles i første halvår, annoncerer aktietilbagekøb på $2 milliarder

HSBCs nettooverskud mere end fordobles i første halvår, annoncerer aktietilbagekøb på $2 milliarder

1 August 2023 Putem News Team

HSBC’s nettoresultat mere end fordoblet til $18,1 milliarder i de seks måneder, der sluttede juni, en kraftig stigning sammenlignet med $9 milliarder i samme periode året før.

Bankens resultat før skat steg 147 % år-til-år til 21,7 milliarder dollars, op fra 8,78 milliarder dollars i første halvår af 2022.

Dette tal inkluderede en tilbageførsel på 2,1 mia. USD af en værdiforringelse i forbindelse med det planlagte salg af dets detailbankaktiviteter i Frankrig, samt en foreløbig gevinst på 1,5 mia. USD ved opkøbet af Silicon Valley Bank UK.

I lyset af de stærke resultater godkendte HSBC’s bestyrelse et andet midlertidigt udbytte på $0,10 pr. aktie og annoncerede et yderligere aktietilbagekøb på op til $2 milliarder, som “vi forventer at påbegyndes inden for kort tid og afsluttes inden for tre måneder.”

Adspurgt hvornår bankens udbytte kan vende tilbage til præ-pandemiske niveauer, sagde CEO Noel Quinn til CNBCs “Capital Connection”, at “hvis alt går efter planen i år, burde vi være over vores præ-pandemiske udbytteniveau.”

HSBC udbetalte et samlet udbytte på $0,51 i 2018 og $0,30 i 2019.

For 2022 har banken allerede erklæret to midlertidige udbytter på $0,10 hver, hvilket bringer det samlede udbyttebeløb til $0,20. Quinn sagde, at “vores endelige midlertidige udbytte i slutningen af året vil være balancen for at få os til et udbetalingsforhold på 50 %.”

I marts købte den britiske arm af HSBC – Europas største bank målt i aktiver – SVB UK for £1 ($1,21), i en handel, der udelukker aktiver og passiver i SVB UK’s moderselskab.

Omsætningen steg med 50 % år-til-år til 36,9 milliarder dollars i første halvår, hvilket HSBC sagde var drevet af højere nettorenteindtægter på tværs af alle sine globale forretninger på grund af rentestigninger.

Nettorenteindtægter for første halvår lå på 18,3 mia. USD, 36 % højere år-til-år, mens nettorentemarginalen steg 46 basispoint til 1,70 %.

Den stærke præstation skyldtes stærk omsætningsvækst på tværs af alle forretningsområder og alle produktområder, sagde den administrerende direktør. “Selvfølgelig er der et element af renter derinde. Men der er også god vækst i vores gebyrindtægter og handelsindtægter.”

Solidt andet kvartal

For andet kvartal alene slog HSBC analytikernes forventninger til at rapportere et 89% hop i resultat før skat i andet kvartal.

Resultat før skat for kvartalet, der sluttede i juni, var på 8,77 milliarder dollar, hvilket slog forventningerne på 7,96 milliarder dollar.

Nettoresultatet var 6,64 milliarder dollars, hvilket slog de 6,35 milliarder dollars, der forventedes i analytikernes estimater udarbejdet af banken, hvilket steg 27% sammenlignet med samme periode året før.

Den samlede omsætning for andet kvartal kom på 16,71 milliarder dollars, 38% højere end de 12,1 milliarder dollars, der blev set i samme periode for et år siden.

HSBC’s Hong Kong-noterede aktier steg 1,23% efter meddelelsen.

Her er andre højdepunkter fra bankens finansielle rapportkort:

Nettorenteindtægter kom på 9,3 milliarder dollars i andet kvartal sammenlignet med 6,9 milliarder dollars i samme periode for et år siden.

Nettorentemarginalen, et mål for udlånsrentabilitet, steg 43 basispoint år-til-år til 1,72 % i andet kvartal af 2023.

Fremadrettet har HSBC også hævet et nøglepræstationsmål og forudsige et afkast på materielle egenkapital på kort sigt på 12 % sammenlignet med dets tidligere mål på 9,9 %.

Faktisk sagde Quinn, at HSBC i de næste to år forventer et “midt-teenagers”-afkast på håndgribelig egenkapital, og tilføjede, at “dette er en bredt baseret levering af overskud og afkast.”

Han ser fremtidig vækst for HSBC komme fra corporate banking, såvel som international rigdom og international detailbanking for de velhavende.

“Vi investerer i områder, der vil drive vækst ud over det renteregime, der findes i dag. Min opgave er at diversificere omsætningen. Og jeg tror, vi begynder at vise beviser for det, og vi vil fortsætte med at investere for diversificering af omsætningen.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/hsbc-net-profit-more-than-doubles-in-the-first-half-announces-2-billion-share-buyback/