Home » News » Hotte amerikanske jobdata tempererer juni Fed rentenedsættelser.

Hotte amerikanske jobdata tempererer juni Fed rentenedsættelser.

News Team

Aktier på Wall Street steg fredag, da dollar- og obligationsrenterne steg, efter at endnu en amerikansk jobrapport antydede, at Federal Reserve kan udsætte rentesænkningen, mens den afventer yderligere inflationsdata.

Guldpriserne ramte rekordhøje, og den mexicanske peso, som har tendens til at drage fordel af en stærk amerikansk forbrugerefterspørgsel, er steget mest siden slutningen af 2015.

Amerikanske arbejdsgivere ansatte langt flere arbejdere end forventet i marts og hævede lønningerne med et stabilt klip, sagde Labour Department. Rapporten viste, at den amerikanske økonomi overstrålede sine globale jævnaldrende.

Anthony Saglimbene, chefmarkedsstrateg hos Ameriprise Financial i Troy, Michigan, sagde, at investorerne revurderer, om Fed vil sænke renten tre gange i 2024.

“Det kan være to, det er for tidligt at sige,” sagde han. “Hvis økonomien kører, som den kører nu gennem det meste af dette år, så kan det være sandsynligt, at Fed ikke sænker renten i år.”

Forventningerne til rentenedsættelser så snart juni faldt, ligesom den samlede størrelse af rentenedsættelser ved årets udgang.

Data, der viser en afkølende amerikansk servicesektor og kommentarer i denne uge fra Fed-formand Jerome Powell havde forstærket synspunktet om, at rentenedsættelser sandsynligvis ville begynde på et tidspunkt i 2024. Men torsdag sagde Minneapolis Fed-præsident Neel Kashkari, at rentenedsættelser muligvis ikke er påkrævet dette. år.

År-til-år-ændringen i den gennemsnitlige timeløn blev afkølet og vil genoprette tilliden til, at lønstigningerne normaliseres, sagde Dec Mullarkey, administrerende direktør for investeringsstrategi og aktivallokering hos SLC Management i Boston.

“Lige nu giver dette Fed mere grund til at være tålmodig og ændrer lidt oddsene for rentenedsættelser i år fra tre til to,” sagde han.

Små virksomhedsundersøgelser viser, at efterspørgslen efter arbejdere er på vej ned, og lønningerne er lige over run rate af Fed’s 2% inflationsmål, sagde Roosevelt Bowman, senior investeringsstrateg hos Bernstein Private Wealth Management i New York.

“Ansættelsesintentionerne og den dæmpede lønvækst er opmuntrende for Fed og siger, ‘Hey, vi tilføjer job uden nødvendigvis at tilføje inflationspres’.”

Næste uges forbrugerprisindeks (CPI), som forventes at vise, at kerneinflationen aftager til 3,7 % i marts fra 3,8 % den foregående måned, vil sandsynligvis forme den kortsigtede Fed-politik.

MSCI’s mål for den globale aktieudvikling steg 0,32 %, tynget af tab i Europa, hvor det pan-regionale STOXX 600-indeks faldt 0,84 %. Men Wall Street steg, med Dow Jones Industrial Average steg 0,77 %, S&P 500 0,96 % og Nasdaq Composite 1,09 %.

Renten på benchmark 10-årige statsobligationer steg 7,5 basispoint til 4,384 %, mens dollarindekset, et mål for den amerikanske valuta mod seks store peers, steg 0,07 %.

Spotguld nåede et rekordhøjt niveau på $2.330,06 per ounce, med amerikanske guldfutures, der faldt 1,6% højere til $2.345,4.

Oliepriserne steg, med kurs mod en anden ugentlig stigning, understøttet af geopolitiske spændinger i Mellemøsten, bekymring over stramning af udbud og forventninger om vækst i efterspørgslen.

Futures på amerikanske råolie steg med 32 cent til 86,91 $ pr. tønde, mens Brent afregnede 52 cent til 91,17 $ pr. tønde.

Tidligere i Asien faldt MSCI’s bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan 0,45%.

En ferie i Kina gav også en tyndere handel.

Tokyos Nikkei faldt 2 %, delvist presset af en stærkere yen, takket være udsigten til yderligere renteforhøjelser dér og mere kæft fra japanske embedsmænd. [.T]

Hong Kongs Hang Seng-indeks var kun lidt ændret.

Source: https://buystocks.co.uk/news/hot-u-s-jobs-data-tempers-june-fed-rate-cut-bets/