Home » News » Hindenburg-påførte tab vejer stadig tungt på Adani Stocks

Hindenburg-påførte tab vejer stadig tungt på Adani Stocks

News Team

Cirka fire måneder efter at den amerikanske shortsælger Hindenburg Research rystede de indiske finansmarkeder med en bomberapport om Adani Group, har konglomeratets aktier svært ved at ryste virkningen af sig.

Mens to af Adanis 10 aktier er steget kraftigt tilbage, ser en fuld genopretning til niveauer før Hindenburg et stykke væk. Koncernens markedsværdi er stadig faldet med mere end 100 milliarder dollars siden Hindenburgs rapport den 24. januar, som hævdede, at milliardæren Gautam Adanis imperium “trak den største ulempe i virksomhedens historie.” Ruten havde nået 153 milliarder dollars på et tidspunkt.

“Adani-aktier har oplevet en justering af deres værdiansættelser. Skummet, der eksisterede før Hindenburg, er forsvundet og vil ikke komme tilbage,” sagde Abhay Agarwal, grundlægger og fondsmanager hos det Mumbai-baserede investeringsfirma Piper Serica Advisors Ltd. end de var i kølvandet på Hindenburg-rapporten, er det usandsynligt, at det vil slette alle tabene i løbet af de næste tre, seks eller endda 12 måneder.”

Samlet set ligger medianfaldet i 10 Adani-aktier over fire måneder på 23 procent. Det er mere end et mediantab på 19 procent over en tilsvarende periode for aktier i nogle andre nøgleselskaber, som Hindenburg har målrettet efter siden 2020, inklusive Adani.

Den indiske gruppe har været et af de mest profilerede mål for Nathan Andersons virksomhed, som har haft en række ofte vellykkede væddemål fra elbilproducenten Nikola Corp. og Icahn Enterprises LP.

Shortsælgerens angreb har fået gruppen til at revurdere sine store ambitioner, efter at den optog en af landets største gældsbyrder for at finansiere nye vækstområder. Adani – som har været tæt forbundet med premierminister Narendra Modis indsats for at skabe nationer og har set sit konglomerat være vidne til eksplosiv vækst, siden lederen kom til magten – slår tilbage på ambitioner om at dykke længere ned i aluminium-, stål- og vejprojekter, Bloomberg News rapporterede i marts med henvisning til folk, der er bekendt med gruppens indre funktioner.

Adani har kraftigt benægtet Hindenburgs påstande og fastholdt, at den er fuldt ud i overensstemmelse med de oplysninger, der kræves i henhold til lokal lovgivning. Gruppen svarede ikke på en e-mail, der søgte kommentarer til denne historie. Hindenburg svarede heller ikke på e-mailede anmodninger om kommentarer fra Bloomberg News.

En stor del af Adani-aktiernes genoplivning kan tilskrives en stærk opbakning fra den nye vækstmarkedsinvestor Rajiv Jain, der fungerer som investeringsdirektør hos GQG Partners LLC. Firmaet var med til at dæmme op for røven, da det købte aktier i fire Adani-enheder fra en familiefond og har øget sine beholdninger yderligere. Stemningen fik også et løft, efter at et panel udpeget af Indiens højesteret sagde, at det ikke fandt nogen reguleringsfejl eller tegn på kursmanipulation i Adani-aktier.

På deres side har tycoonen, hans familie og firmaer forudbetalt noget gæld, købt nogle obligationer tilbage og holdt investor-roadshows i et forsøg på at genoprette tilliden. I en rapport mandag sagde gruppen, at dens nøglegældsmålinger er blevet forbedret.

Kronjuvel

Førende i opsvinget på aktiemarkedet er pengestrømsgenererende virksomheder, der har nogle af Adani Groups mest lukrative aktiver.

Adani Ports & Special Economic Zone Ltd. – udråbt af markedsobservatører som konglomeratets kronjuvel – blev i slutningen af maj den første gruppeaktie, der kortvarigt slettede alle tabene siden Hindenburgs angreb. Alle 21 salgssideanalytikere, som Bloomberg sporer, har en købsvurdering på aktien. Adani Power Ltd. er omkring 6 procent væk fra at genvinde tabt jord. Virksomheden Indiens største private kulbaserede energiproducent – så sit overskud mere end fordoblet i året, der sluttede marts.

Nogle flere gevinster kan komme, efter at indiske børser annoncerede en stigning i de daglige prisbånd for fire Adani Group-selskaber med virkning fra onsdag. Grænsen for Adani Power – som er steget i hver af de sidste fire sessioner – er sat til at stige til 20 procent fra 5 procent.

Et fald på mere end 80 siden 24. januar har Adani Total Gas Ltd. båret hovedparten af salget af Adani-aktier. Adani Enterprises Ltd. er omkring 30 procent under niveauet før Hindenburg. På gældssiden er Adani Ports’ note med forfald i juli 2024 den eneste blandt koncernens 15-dollar-obligationer, der har indhentet alle tab, om end kortvarigt.

I sin rapport sagde Hindenburg, at det havde taget en kort position i Adani Group-selskaber gennem amerikanske-handlede obligationer og ikke-indisk-handlede afledte instrumenter.

Efter kampagne mod Adani har Hindenburg væddet mod Jack Dorsey-ledede Block Inc. og Icahn Enterprises, som har milliardæren Carl Icahn som formand. Aktierne i sidstnævnte styrtdykkede 20%, efter at Andersons firma tog en kort position – med tab, der strækker sig til 56% pr. 2. juni.

Indiens bredere aktiemarked ser i mellemtiden ud til at have lagt Adani-Hindenburg-sagaen bag sig. Benchmark NSE Nifty 50-indekset er steget omkring 7 procent i dette kvartal og er tæt på at overgå et rekordhøjt niveau nået i begyndelsen af december.

Investorer i Adani-aktier afventer resultaterne af en undersøgelse foretaget af Indiens markedsregulator i Hindenburgs påstande. Nationens øverste domstol har bedt om, at undersøgelsen lukkes senest den 14. august. Tilsynsmyndigheden foreslår også at søge flere oplysninger fra udenlandske fonde med store beholdninger i lokale aktier eller virksomheder, efter kritik om manglende tilsyn med tilgange til spredte konglomerater som f.eks. Adani-gruppen.

Nøglekatalysator

Indtil videre ser investeringer fra Jain fra GQG Partners ud til at være en vigtig katalysator for Adani-aktier. Han sagde i sidste uge, at GQG værdiansætter Adani-relaterede besiddelser til omkring 3,5 milliarder dollars efter et opsving i aktiekurserne fra post-Hindenburg lavpunkter.

“Vi er bestemt interesserede i at investere yderligere i Adani,” fortalte GQG Partners’ Jain til Bloomberg News i et interview i sidste uge. »Men det afhænger af mange ting, inklusive priser. Intet er skrevet på sten.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/hindenburg-inflicted-losses-still-weigh-heavily-on-adani-stocks/