Home » News » Hedgefonden Viking genåbner flagskibsfonden efter et årti – kilder

Hedgefonden Viking genåbner flagskibsfonden efter et årti – kilder

9 August 2023 Putem News Team

USA-baserede Viking Global Investors har genåbnet sin flagskib long/short hedgefond for ny kapital efter at have været lukket i mere end et årti, ifølge tre personer, der er bekendt med sagen, i takt med at afkastet af aktiehedgefonde for hele branchen styrkes.

Ledet af medstifter og administrerende direktør Andreas Halvorsen, sluttede Viking juni måned med 26 milliarder dollars i offentlige aktieaktiver under forvaltning, ifølge sin hjemmeside. Halvorsen er en såkaldt Tiger Cub – en protegé af den legendariske investor Julian Robertson.

I 2011 besluttede Viking at lukke sin lange/korte hedgefond for nye investorer, fordi den var ved at blive for stor til at udforske profitable handelsmuligheder, ifølge nyhedsrapporter på det tidspunkt.

De personer, der er bekendt med fondens genåbning, som ikke tidligere er blevet rapporteret, udtalte sig på betingelse af anonymitet, fordi samtaler mellem Viking og investorer er private.

Viking afviste at kommentere.

Beslutningen om at genåbne fonden for ny kapital kommer på et tidspunkt, hvor aktiehedgefonde er de førende industrivindere, hovedsageligt understøttet af et uventet nyligt markedsopgang.

S&P 500-indekset steg omkring 21 % i året til og med juli, hvilket drev long/short hedgefonde op med 7,8 %, ifølge dataudbyderen HFR. Sidste år tabte aktiehedgefonde i gennemsnit 10,1 %, sagde HFR.

Stigningen på aktiemarkedet har fået nogle institutionelle investorer til at genoverveje deres overordnede strategi. En nylig undersøgelse af Goldman Sachs (NYSE:GS) viste, at store investorer som pensionsfonde og forsikringsselskaber er villige til at øge allokeringer til kredit- og aktiehedgefonde.

I slutningen af marts havde Viking store positioner i virksomheder som Amazon (NASDAQ: AMZN), Meta Platforms, Microsoft (NASDAQ: MSFT), ifølge regulatoriske arkivalier, som tog fart midt i et boom med kunstig intelligens.

Det havde også en andel i General Electric (NYSE:GE), som er steget omkring 74% i år. Halvorsens fond var også stærkt fokuseret på sundheds- og bioteknologivirksomheder.

Viking blev grundlagt i 1999 og startede som en long/short hedgefond og tilføjede en long-only-strategi ti år senere. For nylig udvidede firmaet til private aktiver, kredit og struktureret kapital. Samlet administrerer firmaet 41 milliarder dollars i aktiver, ifølge dets hjemmeside.

Source: https://buystocks.co.uk/news/hedge-fund-viking-reopens-flagship-fund-after-a-decade-sources