Home » News » Globale aktier stiger for det meste, efterhånden som markedet fordøjer Kinas inflationsdata

Globale aktier stiger for det meste, efterhånden som markedet fordøjer Kinas inflationsdata

News Team

Globale aktier steg for det meste mandag forud for vigtige amerikanske inflationsdata, og efter et fald i Kinas producentpriser pegede på mere svaghed i verdens næststørste økonomi.

Efter en hakkende session opnåede Wall Street-indekserne beskedne stigninger, efterfulgt af en fremgang i Europa, hvor aktierne blev boostet af et fald i obligationsrenterne.

“Der er en smule ubeslutsomhed,” sagde Angelo Kourkafas fra Edward Jones, der beskrev et “ventespil” for onsdagens amerikanske forbrugerprisindeksdata, et vigtigt input til Federal Reserves politik.

Kourkafas sagde, at Wall Street stadig var i en “fordøjelsesfase” efter det stærke første halvår af 2023, men bemærkede, at aktierne kunne være klar til yderligere stigninger, hvis amerikanske økonomiske data forbliver gode.

Den kinesiske forbrugerinflation fladede ud i sidste måned, og producentpriserne sank, hvilket indikerer, at den asiatiske gigants økonomi fortsætter med at kæmpe.

Aktiehandlere så på inflationsdataene som et stigende pres på Beijing for at intensivere foranstaltningerne til at støtte sin økonomi.

“Disse inflationsrapporter og bekymringer om deflation har sat gang i spekulationerne om, at Kina snart vil annoncere yderligere politiske stimulusforanstaltninger,” sagde Patrick O’Hare på Briefing.com.

De anæmiske inflationsdata modvirkede optimisme over udviklingen i teknologisektoren i Kina.

Efter en årelang undersøgelse er Ant Group blevet ramt med en bøde på næsten 1 milliard dollar for “ulovlige handlinger”, mens Tenpay blev dømt til at betale mere end 400 millioner dollars.

Analytikere sagde, at selvom tallene var store, blev handlende jublet over udsigten til, at virksomhederne igen kunne koncentrere sig om deres forretninger.

I en erklæring sagde China Securities Regulatory Commission “på nuværende tidspunkt er de fleste af de udestående problemer i platformvirksomhedernes finansielle forretning blevet rettet.”

Nyheden, der blev annonceret fredag, sendte de New York-noterede aktier i Alibaba og Tencent kraftigt op, og deres Hong Kong-aktier fulgte trop mandag.

“Markedet kan lide det, fordi undersøgelsen ser ud til at være overstået, og bøden, selvom den er stor i absolutte tal, er meget overskuelig for så stor en virksomhed,” sagde Vey-Sern Ling hos Union Bancaire Privee med henvisning til Ant.

Stigningen i markedets tunge tech-virksomheder løftede Hang Seng-indekset mere end to procent ved den åbne mandag, før den lukkede op med 0,62 procent, og der var også fremgang i Shanghai, men Tokyo lukkede lavere.

Udover forbrugerprisdata indeholder denne uges amerikanske kalender rapporter fra JPMorgan Chase og andre store banker samt fra Delta Air Lines og PepsiCo.

Source: https://buystocks.co.uk/news/global-stocks-mostly-rise-as-market-digests-china-inflation-data/