Home » News » Globale aktier blandede sig efter svage Kina-tal

Globale aktier blandede sig efter svage Kina-tal

18 July 2023 Putem News Team

Slørede kinesiske økonomiske data tyngede aktiemarkederne i Europa og Asien mandag, mens Wall Street-aktierne forlængede et opadgående sving forud for større indtjening.

Data viste, at Kinas opsving efter ophævelsen af Covid-restriktioner vaklede, da økonomien voksede med 6,3 procent i andet kvartal, meget lavere end forventet af analytikere undersøgt af AFP.

National Bureau of Statistics tilføjede, at ungdomsarbejdsløsheden ramte rekordhøje 21,3 procent i juni, og detailsalget gik også glip af estimater, hvilket tilføjede måneders data, der fremhæver blødheden i verdens nummer to økonomi.

“Kinas opsving går fra slemt til værre,” sagde Harry Murphy Cruise hos Moody’s Analytics.

Målingerne vil yderligere vække opfordringer til myndighederne om at annoncere flere foranstaltninger til at sætte gang i væksten, efter at have sænket renten i sidste måned.

Dataene vejede på oliepriserne samt aktiemarkederne i Shanghai og Europa.

Mens handlende reagerede på økonomiske stormskyer, tvang en tyfon til lukningen af Hongkongs aktiemarked.

Europæiske aktier endte lavere over hele linjen i eftermiddagshandelen efter en overvejende dyster asiatisk session. Paris faldt 1,1 procent, da aktierne i luksusfirmaer blev ramt af nyhederne om Kina, et stort marked for deres salgsvækst i de seneste år.

Men efter en træg start pressede de store indekser i New York op, og S&P 500 endte med en stigning på 0,4 procent.

“Der var ikke nogen meningsfulde nyhedsdrivere til at tage højde for dagens købsinteresse,” sagde Briefing.com.

“Det var snarere mere af det samme køb på svaghed og at gå videre med den håbefulde forestilling om, at den amerikanske økonomi vil undgå en hård landing, at (Federal Reserve) er tæt på at hæve renten, og at indtjeningsvæksten vil vende tilbage i andet halvår.”

Investorer vil holde et vågent øje med nye virksomhedsresultater, med Bank of America, Tesla, Netflix og EasyJet blandt dem, der rapporterer i denne uge.

Den kvartalsvise indtjeningssæson fik en stærk start i sidste uge med bankerne JPMorgan Chase og Wells Fargo, der slog forventningerne.

På råvaremarkedet vaklede futures på hvede og majs, efter at Rusland sagde, at de forlod en større aftale, der tillader Ukraines korneksport.

Hvedefutures steg hele 4,2 procent, og majs toppede med 2,5 procent efter meddelelsen, men priserne faldt i rødt senere på dagen.

I løbet af det sidste år har Black Sea Grain Initiative muliggjort eksport i last af mere end 32 millioner tons ukrainsk korn, hvilket har hjulpet med at undgå mangel på markeder og bringe priserne ned, efter at de steg efter krigsudbruddet.

Source: https://buystocks.co.uk/news/global-stocks-mixed-after-weak-china-data/