Home » News » Futures stiger højere på rate-cut væddemål.

Futures stiger højere på rate-cut væddemål.

6 May 2024 Putem News Team

Futures på amerikanske aktieindeks steg i mandags, hvilket peger på flere stigninger på Wall Street efter et jobdatastyret rally i den foregående session, da handlende prissatte en højere chance for, at Federal Reserve sænker renten i år.

Benchmark S&P 500 og blue-chip Dow lukkede på tre ugers højder fredag, efter data viste, at den amerikanske jobvækst aftog mere end forventet i april, hvilket tog presset fra den amerikanske centralbank for at holde renterne højere i længere tid.

Traders prissætter i øjeblikket rentenedsættelser til en værdi af 48 basispoint fra Fed ved udgangen af 2024, med den første nedsættelse forventet i september eller november, ifølge LSEGs rentesandsynlighedsapp. I de seneste uger havde handlende kun prissat et enkelt snit på grund af tegn på klæbrig inflation.

“På kort sigt, selv så høj for længere fortælling forbliver, forsvinder frygten for højere i længere tid. Dette kan ses som en lettelse for risikoproxyer,” sagde Christopher Wong, FX-strateg hos OCBC Global Markets, i et notat.

Amerikanske aktieindekser ser ud til at have stabiliseret sig efter en stenet april efter nogle varmere inflationsdata, da en meget bedre end forventet indtjeningssæson i første kvartal og håb om lempelser af den amerikanske pengepolitik trækker købere tilbage på markedet.

Fed i sidste uge lod renten være uændret og signalerede, at den hælder mod eventuelle reduktioner i låneomkostningerne, men gentog, at den ønsker at opnå “større tillid” til, at inflationen vil fortsætte med at falde, før den sænker renten.

Richmond Fed-præsident Thomas Barkin og hans New York-kollega John Williams er planlagt til at tale senere på dagen, hvor de starter taler fra en række amerikanske centralbankembedsmænd i denne uge.

Nøgledata i denne uge vil omfatte ugentlige arbejdsløshedskrav og amerikanske forbrugerstemningsdata for maj.

Med indtjeningssæsonen i fuld gang, vil markederne holde øje med kvartalstal fra store firmaer, herunder Walt Disney, Uber og Arm Holdings senere på ugen.

Af de 397 virksomheder i S&P 500, der har rapporteret indtjening fra fredag, har 76,8% rapporteret indtjening over analytikerestimater sammenlignet med det langsigtede gennemsnit på 66,7% ifølge LSEG-data.

Klokken 07:19 ET steg Dow E-minis med 123 point eller 0,32 %, S&P 500 E-minis steg 17,25 point eller 0,33 %, og Nasdaq 100 E-minis steg 41,25 point eller 0,23 %.

Apple faldt 0,5 % efter værdien af Berkshires ejerandel i iPhone-producenten faldt 22 % til 135,4 milliarder dollar pr. 31. marts, fra 174,3 milliarder dollar ved udgangen af 2023.

Paramount Global tilføjede 3 %, efter at medievirksomheden afsluttede sine eksklusive forhandlinger med Skydance Media uden en aftale, hvilket gjorde det muligt for specialudvalget at modtage andre tilbud fra konkurrerende budgivere.

Perficient sprang 52,3 %, efter at det svenske kapitalfond EQT AB sagde, at det ville tage det USA-baserede digitale konsulentfirma private i en kontant handel til en værdi af omkring 3 milliarder dollars.

Source: https://buystocks.co.uk/news/futures-edge-higher-on-rate-cut-bets/