Home » News » Futures stabil med inflationsdata, indtjening i fokus.

Futures stabil med inflationsdata, indtjening i fokus.

News Team

Futures på amerikanske aktieindekser var lidt ændret mandag, i begyndelsen af en fyldt uge, der inkluderer udgivelsen af en vigtig inflationsmåling, kongressens vidnesbyrd fra Federal Reserve-formand Jerome Powell og starten på indtjeningssæsonen.

Forventningerne til rentenedsættelser allerede i september fik et yderligere løft, efter fredagens rapport om lønninger uden for landbruget viste, at den amerikanske jobvækst aftog i juni, de seneste data, der peger på svaghed på arbejdsmarkedet.

Investorer er dog fokuseret på at opfange spor for et klarere billede af Feds pengepolitiske vej resten af året.

Handlende ser nu en 69% chance for en 25-basispointsnedsættelse på Feds septembermøde, op fra 60% for en uge siden, mens de forventer et samlet fald på omkring 50 bps for året, ifølge CME’s FedWatch og LSEG data.

På den økonomiske datafront vil torsdagens udgivelse af junis forbrugerprisindeksdata blive overvåget nøje for at indikere, om prispresset aftager.

På månedsbasis forventes den samlede inflation i USA at stige en smule, med 0,1 %, fra en flad værdi i den foregående måned, mens kerneinflationen ventes at stige 0,2 %.

S&P 500 og Nasdaq fortsatte med at stige i fredags og lukkede på alle tiders højder, da megacap-teknologiaktier som Meta Platforms og Microsoft nåede rekordhøje.

Tesla- aktien faldt omkring 1 % i førmarkedshandelen efter at have hoppet til deres højeste niveau i år i fredags, mens Nvidia steg 0,6 %.

Større banker, herunder Citigroup, JPMorgan Chase og Wells Fargo, er planlagt til at sætte gang i indtjeningssæsonen i andet kvartal den 12. juli.

Aktier i JPMorgan faldt 0,3 % i førmarkedshandelen, efter brede tab fik S&P 500 banks-indekset til at slutte fredagens session med et fald på 1,6 %.

Investorer fokuserer på indtjeningssæsonen for at se, om et stratosfærisk hop i aktier i blot en håndfuld mega-cap-aktier som Nvidia kan retfærdiggøre deres dyre værdiansættelser.

“Den amerikanske virksomheds indtjeningssæson for andet kvartal bliver en af de centrale nøgler for aktiestemningen i resten af året,” siger Marc Ostwald, global strateg hos ADM Investor Services International.

“Til dato har kun 24 virksomheder klaret sig bedre end S&P 500-indekset, hvilket giver en ret skrøbelig og skæv præstationsprofil.”

Markederne vil også nøje følge Powells halvårlige vidnesbyrd for det amerikanske senats- og husudvalg den 9. og 10. juli, samt kommentarer fra flere andre Fed-embedsmænd i løbet af ugen.

Klokken 7:18 ET steg Dow e-mini’er med 22 point eller 0,06 %, S&P 500 e-mini’er forblev uændrede, og Nasdaq 100 e-mini’er faldt 2 point eller 0,01 %.

Paramount Global steg 2,5 % efter søndagens meddelelse om, at selskabet ville fusionere med Skydance Media, som har tilbudt 4,5 milliarder dollars i kontanter eller aktier og en ekstra 1,5 milliarder dollar for at styrke Paramounts balance.

Planemaker Boeing opnåede 1,0 %, efter at de indvilligede i at erklære sig skyldige i en anklage om kriminelt bedrageri sammensværgelse og betale en bøde på 243,6 millioner dollars for at løse en efterforskning af det amerikanske justitsministerium i to fatale 737 MAX-ulykker.

Source: https://buystocks.co.uk/news/futures-steady-with-inflation-data-earnings-in-focus/