Home » News » Futures dæmpet, Fed’s Barkin på priser, Disney at rapportere.

Futures dæmpet, Fed’s Barkin på priser, Disney at rapportere.

7 May 2024 Putem News Team

Amerikanske aktiefutures var stort set dæmpede tirsdag, efter at håbet om rentenedsættelser fra Federal Reserve senere i år ansporede til et hop i aktier i den foregående session. Richmond Fed-præsident, Thomas Barkin, siger, at låneomkostningerne i øjeblikket er “restriktive” nok til at bremse forhøjet inflation. Walt Disney (NYSE: DIS) gør klar til at løfte sløret for sit første kvartalsresultat, siden det vandt en voldsom proxy-kamp med aktivistiske investorer.

Futures dæmpet

Amerikanske aktiefutures var blandede i tirsdags, da investorerne gennemgik friske inflationskommentarer fra Federal Reserves politiske beslutningstagere og så frem til en ny gruppe af kvartalsindtjening.

Ved 03:32 ET (07:32 GMT) var Dow futures-kontrakten steget med 46 point eller 0,1 %, S&P 500-futures var stort set uændrede, og Nasdaq 100-futures var faldet med 10 point eller 0,1 %.

Hovedindeksene på Wall Street steg i den foregående session, understøttet af håb om, at den blødere end ventede månedlige amerikanske arbejdsmarkedsrapport kan overtale Fed til at sænke renten fra mere end to årtiers højder allerede i september. Før dataene forventedes markederne, at centralbanken ville gennemføre en nedskæring i november.

Chipmakere var blandt de bedst præsterende aktier i mandags, hvor især Arm Holdings steg 5,2 % før dets finansielle resultater for fjerde kvartal efter den afsluttende klokke den 8. maj. Paramount Global-aktierne steg også efter udløbet af eksklusive forhandlinger med Skydance Media over en potentiel aftale, som vil give underholdningsgiganten mulighed for at udforske konkurrerende bud.

Aktierne i Spirit Airlines faldt i mellemtiden efter et svagt indtægtsudsigt for indeværende kvartal fra lavprisselskabet.

Renter “restriktive” nok til at afkøle inflationen – Fed’s Barkin

Renterne i USA er i øjeblikket på så “restriktive” højder, at de kan hjælpe med at dæmpe efterspørgslen og afkøle det klæbrige inflationspres, ifølge Richmond Fed-præsident Thomas Barkin.

I en tale i South Carolina sagde Barkin, at han er “optimistisk”, at de nuværende rater – et interval på 5,25% til 5,50% – skulle være nok til at bringe tempoet i prisvæksten tilbage til Feds mål.

Barkin sagde også, at han ikke tror på, at økonomien er på vej til at overophede, en bekymring, der har medtaget centralbankens beslutning om ikke at skrue ned satserne tidligere i år som oprindeligt forventet. Skulle økonomien aftage væsentligt, tilføjede han, har Fed “ildkraften” til sin rådighed til at levere den nødvendige støtte.

Men Barkin bemærkede, at inflationen, det centrale fokus i en stejl nylig stramningscyklus af Fed, viser sig at være svær at lette.

“Det er en stædig vej tilbage,” sagde Barkin. “Det betyder ikke, at du ikke får det tilbage. Det betyder bare, at det tager et stykke tid.”

Disney indtjening forude

Walt Disney skal rapportere sine resultater for andet kvartal før åbningsklokken tirsdag, uger efter at underholdningsgiganten vandt i en proxy-kamp med aktivistiske investorer.

I april bakkede aktionærerne stort set op om administrerende direktør Bob Iger og hans plan om at vende virksomhedens resultater, hvilket markerede et nederlag til en udfordring fra en kadre af store investorer ledet af Trian Partners-chef Nelson Peltz. Aktierne i Disney er nu steget mere end 28% i 2024, men er stadig langt under topniveauet for tre år siden.

Interessenter vil nu lede efter Iger for at give yderligere detaljer om hans fremtidige strategi for virksomheden, herunder et mål om at gøre dets altafgørende streamingforretning rentabel inden årets udgang.

Analytikere forventer, at streamingtjenesten, som har forsøgt at lokke kunder ved at samle tilbud som Disney+, Hulu og ESPN+, vil skabe abonnentvækst. Driftstab i Disneys direkte-til-forbruger-enhed ses også indsnævre.

Koncerndækkende, justeret indtjening pr. aktie og omsætning forventes at stige til henholdsvis 1,10 og 22,1 milliarder dollar.

Apple udvikler AI-chip til datacentre – WSJ

Apple Inc (NASDAQ: AAPL) er ved at udvikle en intern chip beregnet til at køre kunstig intelligens-programmer i datacentre, rapporterede Wall Street Journal mandag, da teknologigiganten søger at få et forspring i den hurtigt voksende industri.

Projektet er internt kodenavnet ACDC – Apple-chips i datacentre, hedder det i WSJ-rapporten.

Apple begyndte at designe sine chips til sine flagskibs iPhones og andre enheder i løbet af det sidste årti, da det forsøgte at afskaffe sin afhængighed af andre chipudviklere såsom Intel

WSJ-rapporten kommer midt i stigende spekulationer om, hvordan Apple planlægger at inkorporere AI i sit produktsortiment, i betragtning af at det har haltet noget efter sine amerikanske tech-kolleger i udrulningen af AI-produkter.

Rå svæver rundt om fladlinjen

Råoljepriserne nåede den flade linje tirsdag, efter at israelske angreb på byen Rafah i det sydlige Gaza rejste tvivl om en potentiel våbenhvile i regionen.

Ved 07:32 ET var de amerikanske råfutures og Brent-kontrakten stort set uændrede til henholdsvis $78,47 pr. tønde og $83,35 pr. tønde.

Den palæstinensiske militante gruppe Hamas indvilligede mandag i et forslag om våbenhvile i Gaza fra mæglere, men Israel sagde, at vilkårene ikke opfyldte deres krav, mens de planlagde at fortsætte forhandlingerne om en aftale.

En manglende løsning mellem parterne i den nu syv måneder lange konflikt har understøttet oliepriserne, da investorer bekymrer sig om, at den regionale eskalering af krigen vil forstyrre mellemøstlige råolieforsyninger.

Når det er sagt, udviste benchmarkene de stejleste ugentlige tab i tre måneder i sidste uge, da handlende bekymrede sig over udsigten til, at højere renter vil bremse væksten i USA, den største globale olieforbruger.

Source: https://buystocks.co.uk/news/futures-muted-feds-barkin-on-rates-disney-to-report/