Home » News » FedEx-aktier falder, efterhånden som efterspørgselssvaghed skader resultater, udsigter; analytikere er fortsat positive

FedEx-aktier falder, efterhånden som efterspørgselssvaghed skader resultater, udsigter; analytikere er fortsat positive

21 June 2023 Putem News Team

FedEx rapporterede blandede finanspolitiske resultater for fjerde kvartal, efterhånden som indtjeningen slog, men omsætningen gik glip af Wall Street-estimaterne på grund af en vedvarende svag efterspørgsel og stigende omkostninger.

FedEx Corporation (NYSE:FDX)-aktier faldt næsten 3% i pre-open onsdag handel efter rapporten.

FedEx rapporterede en justeret EPS på $4,94 på en omsætning på $21,90 milliarder. Analytikere adspurgt af Capital IQ forventede en EPS på $3,97 på en omsætning på $22,59B.

Virksomheden tilskrev de blandede kvartalsresultater til vedvarende “efterspørgselssvaghed og omkostningsinflation”, da driftsmarginen faldt til 6,9% fra 8,9% et år tidligere.

Når man ser frem til 2024, vejledte virksomheden EPS på $15,00 til $17,00, før MTM pensionsordningerne regnskabsmæssige justeringer og $16,50 til $18,50 efter, sammenlignet med estimater på $14,87. Omsætningsvæksten år over år var guidet til en flad til lav etcifret procent.

For regnskabsåret 2024 forventer FedEx at genkøbe 2,0 mia. USD af aktier. Samlede tilbagekøb i løbet af regnskabsåret 2023 var over 9 millioner aktier eller 4% af de udestående aktier i begyndelsen af året, sagde selskabet.

FedEx udråbte fremskridt i sin turnaround-indsats og målrettede 1,8 mia. USD i omkostningsbesparelser for 2024, da dets jordoperationer og personale i Canada forventes at overgå til Federal Express Canada fra april 2024.

FedEx sagde også, at dets finansdirektør Mike Lenz vil gå på pension i slutningen af juli.

BofA-analytikere sænkede kursmålet på FedEx med $5 til $290 per aktie, men forbliver Buy-rated på aktien.

“Ved at vise tidlige fremskridt faldt jordvolumen, men marginerne forbedredes i 2. halvår 23, første gang det opnåede det i sin historie,” kommenterede analytikerne.

Citi-analytikere gentog også en købsvurdering på FDX-aktier og sagde:

“Selvom vi tror, investorerne vil blive noget skuffede over guiden, bemærker vi, at den fanger betydelig modvind til Express fra Intl-udbyttesvaghed, hvilket tilføjer troværdighed (og potentiel opside), og kombineret med en god F4Q, tror vi, at reaktionen vil blive dæmpet. CFO Mike Lenz’ pensionering ses sandsynligvis positivt, hvilket yderligere dæmper presset på aktierne.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/fedex-shares-fall-as-demand-weakness-hurts-results-outlook-analysts-remain-positive/