Home » News » EV-producenten XPengs stigning på 92 % lokker shortsælgere

EV-producenten XPengs stigning på 92 % lokker shortsælgere

News Team

Bearish væddemål på den kinesiske elbilproducent XPeng Inc har nået et rekordhøjt niveau, da dets aktiekurser næsten er fordoblet i de seneste uger, hvilket tyder på, at investorer er skeptiske til, at rallyet kan vare.

Kort rente tegnede sig for omkring 12 % af XPengs aktier, der var tilgængelige for handel i Hong Kong, ifølge IHS Markit-data pr. 29. juni. Den Guangzhou-baserede bilproducents aktie er steget 92 % siden lavpunktet den 1. juni for at nå overkøbt territorium, før det faldt hele 8,4 % tirsdag.

Kinesiske elbilproducenter har samlet sig om optimisme over regeringens skub for at udvide indkøbene, hvilket gør sektoren til et sjældent lyspunkt på det træge aktiemarked.

Mens jævnaldrende Li Auto Inc og Nio Inc også har fået mere end 30 % hver siden starten af juni, har XPeng klaret sig bedre, da analytikere roste den konkurrencedygtige prisstrategi for deres nye G6 elektriske SUV-model, som blev afsløret i sidste uge.

Stemningen ser ud til at blive forsigtig efter overophedede tegn i rallyet og bekymringer over omfanget af en tiltagende priskrig.

Forholdet mellem salgsvurderinger på XPeng steg højere i juni til 13,3% fra 12,5% en måned tidligere, ifølge analytikeranbefalinger sporet af Bloomberg. XPeng har også den højeste 30-dages volatilitet blandt de 50 medlemmer på Hang Seng China Enterprise Index.

“G6-salget kan være godt på grund af lav pris, men det betyder også endnu svagere rentabilitet i de kommende kvartaler,” sagde Kelvin Lau, analytiker hos Daiwa Capital Markets Hong Kong Ltd, som har en salgsvurdering på XPeng på grund af bekymringer over virksomhedens rentabilitet. Bilproducenten rapporterede et større tab end forventet i første kvartal.

Kort rente på dens amerikanske børsnoterede aktie er faldet fra et toppunkt i december, men tegner sig stadig for mere end en tredjedel af selskabets udestående aktier, hvilket gør aktien til en af de mest shortede blandt amerikanske depotbeviser fra kinesiske firmaer, viser IHS Markit-data .

Virksomhedens bruttoavancemargin i tredje kvartal og en stigning i salgsvolumen vil være de vigtigste ting at se for at måle rallyets bæredygtighed, skrev Citigroup Inc-analytikere ledet af Jeff Chung i et notat mandag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/ev-maker-xpengs-92-surge-lures-short-sellers/