Home » News » Europas aktier stiger efter at have ramt to måneders lavpunkt; euroområdets inflation lavere end forventet

Europas aktier stiger efter at have ramt to måneders lavpunkt; euroområdets inflation lavere end forventet

News Team

De europæiske aktiemarkeder var højere torsdag morgen på grund af håb om, at dramaet om det amerikanske gældsloft var på vej ind i sin sidste fase.

Benchmark Stoxx 600 steg 0,9 % i morgenhandlen og trak sig væk fra sit laveste niveau i to måneder. De fleste sektorer steg, med medie-, bank- og bilaktier steg alle med 1,5 %, og mineaktier steg 1 %, efter at kinesisk fabriksaktivitet slog forventningerne. Forsyningsvirksomheder, som har nydt godt af den seneste tids usikkerhed, faldt 0,2 pct.

På datafronten analyserer investorer flash-inflationstal i euroområdet, som viste, at inflationen faldt mere end forventet. Forbrugerprisindekset steg 6,1 % i forhold til året før, hvilket var mindre end de 6,3 %, som økonomer havde forventet af Reuters. Inflationen var på 7 % i april.

Flash-målinger i denne uge fra Tyskland, Frankrig og Spanien viste alle opbremsninger i prisstigninger, betydeligt mere end forventet af analytikere. Den italienske inflation kom højere end forventet, men faldt stadig.

Lovforslaget om at hæve den amerikanske gældsgrænse og begrænse offentlige udgifter blev vedtaget med 314-117 i Repræsentanternes Hus sent onsdag. Lovgivere håber, at det nu vil rydde det demokratisk-kontrollerede senat inden for 48 timer, forud for den 5. juni deadline for at undgå en potentiel standard.

Det følger ugers politisk skænderi, der har tynget markederne, men ikke udløst bred panik, med en aftale, der altid anses for at være det mest sandsynlige resultat. Amerikanske aktiefutures var lidt lavere natten over.

Stoxx 600 faldt 3,19 % i maj, ifølge Eikon-data, midt i usikkerhed om styrken af Kinas økonomiske opsving og skiftende forventninger til renteforhøjelser.

Maj var også bemærkelsesværdig for et rally i teknologiaktier. Bedre end forventet resultater fra den amerikanske chipproducent Nvidia sendte virksomheden kortvarigt til en værdiansættelse på 1 trillion dollar og tog Nasdaq Composite-indekset til en månedlig gevinst på 5,8 %. Europæisk teknologi og nøgleaktører som ASM International oplevede også et løft, hvor sektoren steg 6,71 % for måneden.

Source: https://buystocks.co.uk/news/europe-stocks-climb-after-hitting-two-month-low-euro-zone-inflation-lower-than-expected/