Home » News » Europas aktier falder efter den værste session i en måned; Royal Mail-ejer IDS op 3% eftersalgsaftale.

Europas aktier falder efter den værste session i en måned; Royal Mail-ejer IDS op 3% eftersalgsaftale.

29 May 2024 Putem News Team

De europæiske aktiemarkeder forlængede tabene onsdag efter den værste session i en måned.

Benchmark Stoxx 600 faldt 0,35 % kl. 9:30 i London, hvor olie og gas steg 1 % som den enlige sektor i det grønne, mens rejseaktierne faldt 1 %.

International Distribution Services, ejer af Storbritanniens Royal Mail, steg 3% efter at have accepteret en overtagelsesaftale på 3,57 milliarder pund (4,56 milliarder USD) fra den tjekkiske milliardær Daniel Kretinsky. Minegiganten Anglo-American faldt 1,5 %, efter at BHP Group, som har afgivet et overtagelsestilbud på selskabet, sagde, at det havde brug for mere tid til forhandlinger.

Stoxx faldt 0,6 % tirsdag, det største tab siden 30. april, da investorerne fokuserer på renteudsigterne og overvåger stigende globale obligationsrenter.

En solid høst af første kvartals- og helårsindtjening har sat indekset på kurs mod en månedlig stigning.

“Indtjeningssæsonen var generelt bedre end frygtet,” fortalte Marcus Morris-Eyton, porteføljemanager for Europa og global vækst hos AllianceBernstein, til CNBC’s “Squawk Box Europe” tirsdag.

“51% af virksomhederne slog forventningerne, men faktisk slog to tredjedele af virksomhederne forventningerne, og når man graver under overfladen, er det særligt interessante marginstyrken på tværs af europæiske virksomheder i løbet af kvartalet,” sagde Morris-Eyton.

“Det, det er tegn på, er, at virksomheder indtil videre formår at holde fast i mange af de prisstigninger, de pressede igennem i den Covid-periode, så efterhånden som inflationspresset aftager, holder virksomhederne fast i de prisstigninger, der gavner marginlinjen ,” han tilføjede.

Men efterhånden som indtjeningsstrømmen er tørret ud, er opmærksomheden flyttet tilbage til verdens store centralbankers planer, da de udtrykker forsigtighed over for inflationsudsigterne.

Minneapolis Federal Reserves præsident, Neel Kashkari, fortalte CNBC tirsdag, at det ville tage “mange flere måneder med positive inflationsdata” for at give ham tillid til, at det er tid til at sænke renten.

Medlem af Den Europæiske Centralbanks Styrelsesråd, Klaas Knot, sagde i mellemtiden i en tale i London, at det “snart” vil være passende at bevæge sig mod en mindre restriktiv pengepolitik, men at lempelser skal gå “langsomt” og “gradvis” derfra.

Inflationsdata kommer fra både euroområdet og USA på fredag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/europe-stocks-fall-after-worst-session-for-a-month-royal-mail-owner-ids-up-3-after-sale-agreement/