Home » News » Europæiske markeder blandet med inflation i euroområdet, Bank of England i fokus; BNP tanke 8 %

Europæiske markeder blandet med inflation i euroområdet, Bank of England i fokus; BNP tanke 8 %

News Team

De europæiske aktier var lidt lavere tidligt torsdag eftermiddag, efter at Bank of England holdt renterne stabile, og inflationstallene i euroområdet gav et blandet billede.

Den paneuropæiske Stoxx 600 faldt 0,1 % ved 14-tiden i London, hvilket trak sig tilbage fra de toårige højder, den nåede i slutningen af januar. Mineaktierne faldt 1,3 %, mens olie- og gaslagrene steg med 1 % som følge af højere oliepriser.

Tiltagene fulgte en meddelelse om middagstid fra BoE, som leverede en uventet opdelt afstemning, der fremhævede det vanskelige billede, som centralbankerne står over for, efterhånden som inflationen rykker tættere på målet.

Investorer har været gennem en byge af virksomhedernes indtjening onsdag, hvilket drev store kursbevægelser.

BNP Paribas tabte 7 %, efter at den franske bank rapporterede et kvartalsvis salgstab og skubbede et overskudsmål tilbage. Det var det største enkeltdagstab siden marts sidste år, og aktierne blev kortvarigt stoppet ifølge Reuters.

Aktierne i Adidas led også på trods af, at den tyske forhandler havde overskud, der oversteg virksomhedens egne retningslinjer, og at den forudser, at den vil mere end fordobles i 2024. Overresultatet skyldtes detailhandlerens beslutning om at sælge resterende Yeezy-aktier efter at have afsluttet forbindelserne med brandets skaber Kanye West . Analytikere forventede endnu stærkere udsigter.

Volvo Cars steg i mellemtiden til toppen af Stoxx 600-indekset, efter at have annonceret, at de stopper med at finansiere sit datterselskab Polestar Automotive.

Foreløbige inflationstal for euroområdet i januar udkom også torsdag. Den overordnede inflation faldt en smule i januar, mens kernetallene faldt mindre end forventet, og serviceinflationen holdt sig stabil.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-markets-mixed-with-euro-zone-inflation-bank-of-england-in-focus-bnp-tanks-8/