Home » News » Europæiske lagre op, da ECB sænker renten.

Europæiske lagre op, da ECB sænker renten.

News Team

Europas vigtigste aktiemarkeder steg, men sænkede nogle stigninger torsdag, da Den Europæiske Centralbank sænkede renten for første gang siden 2019, mens den advarede om, at inflationen ville forblive klistret.

Wall Street var i mellemtiden blandet i det fri, en dag efter at have slået friske rekorder, da den førende chipproducent Nvidias markedsværdi toppede 3 milliarder dollars.

Paris, Frankfurt og London var alle i det grønne, da ECB sænkede sin primære indlånsrente med et kvart point til 3,75 procent, selvom markederne slog tidligere stigninger tilbage, da banken advarede om, at inflationen ville forblive klistret.

“Enhver fejring af dagens 25bp (basispoint) rentenedsættelse af ECB vil sandsynligvis blive dæmpet i bedste fald,” sagde Andrew Kenningham, cheføkonom i Europa hos Capital Economics.

Han sagde: “Beslutningen blev fuldt ud diskonteret af finansmarkederne, og de seneste inflations- og løndata har dæmpet forventningerne om en hurtig lempelsescyklus.”

“Desuden er bankens prognoser og udsagn lidt høgeagtig,” sagde Kenningham ved at bruge et udtryk, der bruges til politikken med at hæve renten.

I en opdateret prognose forhøjede ECB sine inflationsprognoser for i år og næste år. Den forventer ikke længere, at inflationen som tidligere forventet vil nå sit mål på to procent i 2025, men snarere at komme ind på 2,2 procent.

ECB-præsident Christine Lagarde advarede derefter på et pressemøde om, at vejen for fremtidige rentenedsættelser var “meget usikker”, og at der ville være “bump på vejen”.

ECB’s ledsagende erklæring “gav velsagtens mindre vejledning end man kunne have forventet om, hvad der kommer næste gang”, sagde Deutsche Bank-økonom Mark Wall.

“I den forstand er den umiddelbare tone et ‘høgeagtigt snit’. Dette er ikke en centralbank, der har travlt med at lempe politikken,” tilføjede han.

ECB begyndte at hæve renterne for at bekæmpe inflationen i midten af 2022, efter den amerikanske centralbank og Bank of England, men den ventede ikke på, at sine amerikanske og britiske kolleger begyndte at skære dem ned.

“ECB har stjålet en march mod Bank of England og Federal Reserve – som begge potentielt stadig er et par måneder fra at skære – og vil puste liv i en økonomi, der har desperat brug for en form for stimulans,” sagde Lindsay James. investeringsstrateg hos Quilter Investors.

Fed holder sit næste politiske møde tirsdag og onsdag.

Bløde arbejdsmarkedsdata har vækket håb om, at Fed kan begynde at sænke de amerikanske renter fra deres høje niveauer i to årtier i september.

Investorer er nu indstillet på den seneste lønrapport uden for landbruget, der udsendes på fredag, som skulle give et klarere øjebliksbillede af arbejdsmarkedet og verdens største økonomi.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-up-as-ecb-cuts-rate/