Home » News » Europæiske aktier vil stige efter stigninger i Japan.

Europæiske aktier vil stige efter stigninger i Japan.

1 October 2024 Putem News Team

Europæiske aktier er klar til stigninger på den første handelsdag i fjerde kvartal, efter at en svagere yen har sat skub i japanske aktier.

Futures for europæiske aktier steg i asiatisk åbningstid. Nikkei 225-indekset steg 2%, en dag efter benchmark faldt næsten 5% efter regeringspartiets lederkapløb. Et mål for asiatiske aktier steg også, mens amerikanske futures pegede på en svagere åbning. Kina og Hong Kong er lukket på grund af helligdage.

Yenen blev svækket over for dollaren tirsdag, efter at Federal Reserve-formand Jerome Powell sagde, at centralbanken vil sænke renten “over tid”, mens den igen understregede, at den samlede økonomi forbliver på solidt grundlag. Markederne forberedte sig også på enhver effekt, efter at Israel sagde, at de havde påbegyndt “målrettede jordangreb” i Libanon.

“Jeg tror stadig, at globale risikoaktiver klarer sig godt i slutningen af året, da makrobaggrunden og væksten viser sig at være mere robust end tidligere forventet,” sagde David Chao, en strateg hos Invesco Asset Management. “Således er den kortsigtede markedsfortælling skiftet fra spørgsmål om en aftagende amerikansk økonomi til størrelsen og hastigheden af Feds rentenedsættelser for resten af året.”

Asiatiske aktier slog amerikanske og europæiske konkurrenter for første gang siden 2022 i tredje kvartal. Asiatiske aktiver er nu et omdrejningspunkt for globale investorer, der forbereder sig på lavere amerikanske renter og et præsidentvalg, der sandsynligvis vil ryste finansmarkederne yderligere.

Kinas markeder holder en uges ferie efter den største stigning i 16 år mandag. MSCI China-indekset slog en måler på de nye markeder, som ekskluderer landets aktier med næsten 22 procentpoint i september, den største margin for outperformance siden juni 1999, ifølge data indsamlet af Bloomberg.

I Japan øgede aktier i handelshuse stigningen, efter at Berkshire Hathaway Inc. hyrede banker til et potentielt yenobligationsudbud. I andre politiske nyheder blev Shigeru Ishiba i det væsentlige bekræftet som premierminister tirsdag, efter at lederskabskampen tidligere havde satset forkert på investorerne på mere monetær stimulans fra hans rival.

I Australien steg detailsalget mere end forventet i august, da skattelettelser og varmere vejr tilskyndede husholdningerne til at bruge mere. Den australske dollar klarede sig bedre end sine store peers på dataene. Aktier af australske jernmalmminearbejdere faldt, da metallet faldt, efter at være steget til det højeste siden begyndelsen af juli i mandags.

I USA sikrede S&P 500 sit fjerde kvartal i træk med fremskridt – den længste sådan sejrstrækning siden 2021. Den teknologitunge Nasdaq 100 nåede et lignende løb.

“Byrmarkedet har overlevet årets historisk svageste kvartal, tredje kvartal, og det vil sandsynligvis forblive intakt gennem mindst slutningen af året, da indtjeningen forbliver stærk, renterne bevæger sig lavere, og forbrugerne stadig bruger,” sagde Emily Bowersock Hill hos Bowersock Capital Partners.

“Vi forventer, at fjerde kvartal vil være ret lig det tredje kvartal – forhøjet volatilitet, men med en stærk afslutning,” tilføjede hun.

I andre nyheder lukkede The International Longshoremen’s Association alle havne fra Maine til Texas tirsdag, ifølge en erklæring fra deres Facebook-side. De berørte havne har tilsammen kapacitet til at håndtere så meget som halvdelen af alle amerikanske handelsmængder, og strejken vil standse containerfragt og bilforsendelser.

Inden for råvarer steg olien en smule, da investorerne vurderede risikoen for en bredere konflikt i Mellemøsten.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-set-to-rise-after-gains-in-japan/