Home » News » Europæiske aktier trækker sig tilbage på grund af bekymringer om amerikansk gældsloft; Commerzbank falder

Europæiske aktier trækker sig tilbage på grund af bekymringer om amerikansk gældsloft; Commerzbank falder

News Team

De europæiske aktiemarkeder handlede på en forsigtig måde onsdag på grund af usikkerhed om det amerikanske gældsloft og forud for offentliggørelsen af de endelige inflationstal for euroområdet for april.

03:50 ET (07:50 GMT) handlede DAX-indekset i Tyskland 0,1 % højere, mens FTSE 100 i Storbritannien faldt 0,2 %, og CAC 40 i Frankrig faldt 0,3 %.

Den truende amerikansk gældsloftsfrist og potentialet for en katastrofal amerikansk gældsmisligholdelse har skabt en vis nervøsitet på de globale markeder.

Samtaler mellem den amerikanske præsident Joe Biden og republikaneren Kevin McCarthy, formanden for Repræsentanternes Hus, formåede ikke at nå frem til en aftale tirsdag, hvilket ramte stemningen i Europa.

Sessionens vigtigste økonomiske data vil være de endelige tal for forbrugerinflation i euroområdet for april, som forventes at vise, at priserne forblev høje.

I erhvervssektoren faldt Commerzbank (ETR: CBKG) aktie over 7 % på trods af, at den tyske långiver rapporterede, at dens nettoresultat næsten fordobledes i første kvartal. Den tilføjede, at dens udsigter afhang af skæbnen for dens mBank-enhed i Polen og antog en mild recession.

UBS-aktien (SIX: UBSG) faldt 0,2 %, efter at den schweiziske bank havde markeret et økonomisk hit på omkring 17 milliarder dollars fra overtagelsen af Credit Suisse (SIX: CSGN).

Siemens (ETR: SIEGn) aktie steg 2,2 %, efter at den tyske ingeniør- og teknologikoncern hævede sin salgs- og resultatforventning for hele året efter at have slået salgsprognoserne i sit andet kvartal.

Oliepriserne trak sig tilbage onsdag, efter at en overraskende stigning i amerikanske råolielagre rejste bekymring for efterspørgslen hos verdens største forbruger.

USA’s råolielagre steg med omkring 3,6 millioner tønder i ugen, der sluttede den 12. maj, ifølge data fra industriorganet American Petroleum Institute, i stedet for den forventede udtrækning.

Disse tab har dog været begrænsede, da udledninger fra den strategiske oliereserve skal indregnes i lageropbygningen, mens faldet i lagre af benzin og destillater pegede på en forbedret efterspørgsel forud for sommersæsonen.

Officielle amerikanske regeringsdata om råolie og produktlagre fra Energy Information Administration kommer senere i sessionen.

Ved 03:50 ET handlede amerikanske råoliefutures 0,8% lavere til $70,31 per tønde, mens Brent-kontrakten faldt 0,7% til $74,39.

Derudover faldt guldfutures 0,1% til $1.992,45/oz, mens EUR/USD handlede 0,3% lavere til 1,0833.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-retreat-on-u-s-debt-ceiling-concerns-commerzbank-slumps/