Home » News » Europæiske aktier trækker sig tilbage; forsigtighed forud for ECB-mødet

Europæiske aktier trækker sig tilbage; forsigtighed forud for ECB-mødet

4 June 2024 Putem News Team

De europæiske aktiemarkeder faldt tirsdag på grund af forsigtighed forud for Den Europæiske Centralbanks seneste politiske møde senere på ugen.

03:20 ET (07:20 GMT) handlede DAX-indekset i Tyskland 0,6 % lavere, CAC 40 i Frankrig faldt 0,6 % og FTSE 100 i Storbritannien faldt 0,5 %.

ECB-mødet er stort

Europæiske aktier steg for tredje gang i træk i mandags, men en vis nervøsitet har siden indfundet sig forud for torsdagens ECB-møde.

En rentenedsættelse på 25 basispoint fra rekordhøje niveauer af regionens centralbank anses bredt for at være en næsten sikkerhed, efter at være blevet kraftigt signaleret af ECB-embedsmænd, men det efterfølgende er fortsat op til debat, da inflationen blusser op igen.

Forbrugerpriserne i de 20 lande, der deler euroen, steg med 2,6 % år-til-år i maj, ifølge data udgivet i fredags, idet de bevæger sig væk fra ECBs 2 %-mål efter stigninger på 2,4 % i de foregående to måneder.

Der er lidt i vejen for store regionale økonomiske data tirsdag, hvor tysk arbejdsløshed er de eneste data i euroområdet, der er værd at bemærke.

På den anden side af dammen vil fokus være på en vigtig arbejdsmarkedslæsning senere i sessionen – den månedlige JOLTS-rapport – som forventes at vise jobåbninger, der synker til dybere tre-års lave niveauer.

Dette kommer før fredagens længe ventede lønrapport og derefter næste uges Fed-politiske møde.

GSK stabiliserer sig efter kræfttilbageslag

I selskabsnyheder steg GSK plc (LON: GSK) aktie med 0,1 % og stabiliserede sig efter et fald på over 9 % i mandags, efter at en amerikansk dommer tillod tusindvis af retssager, der påstod, at dets udgåede halsbrandmiddel Zantac forårsagede kræft, for at fortsætte, i et slag for briterne lægemiddelproducent.

Råolie falder efter OPEC+ møde

Råoljepriserne faldt tirsdag, hvilket udvidede tabene fra den forrige session til fire måneders laveste niveau, efter at en gruppe store producenter signalerede en stigning i udbuddet senere på året.

Ved 03:20 ET handlede de amerikanske råfutures (WTI) 1,6 % lavere til 73,00 USD pr. tønde, mens Brent-kontrakten faldt 1,3 % til 77,36 USD pr. tønde.

Begge kontrakter faldt over 3 % mandag og var på deres laveste niveau siden begyndelsen af februar.

Organisationen af olieeksporterende lande og allierede, kendt som OPEC+, indvilligede søndag i at forlænge de fleste af deres olieproduktionsnedskæringer til 2025, men efterlod plads til, at frivillige nedskæringer fra otte medlemmer gradvist afvikles fra oktober og fremefter.

Stemningen blev også ramt af svage indkøbschefindeksdata fra både USA og Kina, de to største økonomier i verden.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-retreat-caution-ahead-of-ecb-meeting/