Home » News » Europæiske aktier trækker sig tilbage foran inflationsdata.

Europæiske aktier trækker sig tilbage foran inflationsdata.

News Team

De europæiske aktier faldt tirsdag til to ugers laveste niveau, da et lettelsesrally efter den første runde af det franske parlamentsvalg viste sig at være kortvarigt, mens investorerne afventede inflationsdata for hints om eurozonens rentebane.

Det paneuropæiske STOXX 600-indeks faldt med 0,6 % fra 0830 GMT, med forsikringsselskaber og bilproducenter blandt de største faldende sektorer.

Frankrigs blue-chip CAC 40-indeks faldt 0,7 %, da investorerne forblev forsigtige forud for en afstemning i anden runde den 7. juli. De voldsramte franske markeder fandt et pusterum mandag, efter at Marine Le Pens parti National Rally (RN) opnåede en mindre sejr end nogle meningsmålinger havde forventet, hvilket sænkede chancen for absolut flertal for det yderste højre parti.

“Begge potentielle udfald af dette valg, uanset om det er en koalition til yderste højre eller en ekstrem venstrefløj, giver ikke politisk stabilitet. Begge dele ville føre til en masse ubeslutsomhed, hvilket kan forårsage en vis bekymring for investorerne,” siger Daniela Hathorn, senior markedsanalytiker hos Capital.com.

“Uanset det knæfald, vi kan se næste mandag, må vi overveje, hvordan dette valg påvirker den politiske situation ikke kun i Frankrig, men også i hele euroområdet.”

Investorer afventer inflationsdata for euroområdet for juni senere på dagen, hvor økonomer forventer, at prispresset vil aftage en smule i forhold til den foregående måned.

Den tyske inflation faldt mere end forventet i juni, viste data mandag, og genoptog sin nedadgående trend efter to på hinanden følgende måneder med stigninger og lod døren stå åben for endnu en rentenedsættelse fra Den Europæiske Centralbank (ECB) i september.

ECB-præsident Christine Lagarde sagde dog mandag, at en god økonomisk udvikling indikerer, at rentenedsættelser ikke haster.

Pierre Wunsch, en anden ECB-politiker, sagde, at centralbankens næste rentenedsættelse stadig er en forholdsvis nem beslutning, men efterfølgende tiltag bør først komme, når inflationen klart er på vej mod målet på 2 %.

Blandt de individuelle aktier faldt Sodexo 5,2%, efter at den franske cateringvirksomhed havde et salg i tredje kvartal under forventningerne, med henvisning til en afmatning i Kina.

Siemens Energy steg 3,6%, efter at energiingeniørgruppen meddelte, at den planlægger at rekruttere mere end 10.000 medarbejdere inden 2030.

Det franske kontorservice- og callcenterfirma Teleperformance steg 3,6 %, efter at Morgan Stanley startede dækning af aktien med en “overvægtig” rating.

Aktierne i det tyske HelloFresh steg omkring 16%, efter at JPMorgan fjernede fødevareleveringsfirmaet fra sit negative katalysatorur.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-pull-back-ahead-of-inflation-data/