Home » News » Europæiske aktier stiger på kursoptimisme; Valg i Storbritannien i fokus.

Europæiske aktier stiger på kursoptimisme; Valg i Storbritannien i fokus.

4 July 2024 Putem News Team

Europæiske aktier steg torsdag midt i optimisme omkring amerikanske rentenedsættelser efter bløde økonomiske data, mens London-markederne steg, da afstemningen begyndte i Storbritannien med meningsmålinger, der forudsagde en historisk sejr for Labour-partiet.

Det paneuropæiske STOXX 600-indeks steg 0,4 % med 0816 GMT, ledet af en stigning på 1,3 % i underindekset for biler og reservedele.

Underindekset blev drevet af den tyske billeverandør Continental, hvis aktier sprang 10,1% til et tre ugers højdepunkt, med en erhvervsdrivende, der pegede på forudgående kommentarer om autoenheden.

Storbritanniens FTSE 100 steg 0,7 %, hvor markederne venter på at se, hvor stort et flertal Labour-partiet kan vinde.

“Det britiske resultat, der i vid udstrækning forventes at være en Labour-sejr, vil ikke have meget indflydelse, medmindre der er et stort oprørt eller overraskende resultat, da markederne sandsynligvis allerede har udelukket dette,” siger Bas van Geffen, senior makrostrateg hos Rabobank.

Franske aktier steg for anden dag med en stigning på 0,6 % midt i en intensiveret indsats fra modstandere af Frankrigs National Rally (RN) for at forhindre det yderste højreparti i at vinde magten.

Svage amerikanske data øgede stemningen på rentenedsættelser, da førstegangsansøgninger om amerikanske arbejdsløshedsunderstøttelse steg i sidste uge, hvilket indikerer et afkølende arbejdsmarked.

Tyske industriordrer faldt uventet i maj og faldt med 1,6 % i forhold til måneden før på sæson- og kalenderkorrigeret basis.

Blandt individuelle flyttemænd steg britiske Smith & Nephew (LON: SN) 6,3 %, efter aktivistinvestor Cevian Capital afslørede en 5 %-andel i medicinsk udstyrsproducent.

Redcare Pharmacy steg 10,4%, efter at den tyske farmaceutiske detailhandler havde et 33% hop i det foreløbige salg i andet kvartal.

På den anden side faldt Roche med 2,2%, efter at det annoncerede planer om at standse et forsøg med dets eksperimentelle lungekræftlægemiddel på grund af mangelfulde resultater.

Frankrigs Pluxee faldt så meget som 10 %, efter at kupon- og fordelsselskabet onsdag rapporterede et svagere salg i tredje kvartal i Europa end forventet.

Svenske Ericsson (BS: ERICAs) faldt 0,9 %, efter at telekommunikationsudstyrsproducenten registrerede endnu en værdiforringelse på 11,4 milliarder svenske kroner (1,09 milliarder USD) i andet kvartal af 2024.

I mellemtiden vil kommentarer fra den europæiske centralbanks embedsmænd Philip Lane, Elizabeth McCaul og Piero Cipollone være på investorernes radar senere på dagen for flere spor om centralbankens fremtidige rentebane.

Handelsvolumen forventes at være lav på grund af en helligdag i USA.