Home » News » Europæiske aktier stiger efter første runde af fransk afstemning.

Europæiske aktier stiger efter første runde af fransk afstemning.

1 July 2024 Putem News Team

Europæiske aktier steg mandag, med franske aktier førende, efter at det yderste højrefløjsparti National Rally (RN) opnåede historiske fremgange i første runde af parlamentsvalget, men med en mindre margin end hvad nogle meningsmålinger havde antydet.

Frankrigs blue-chip CAC 40-indeks sprang 1,6 % for at føre fremgang blandt regionale markeder, hvor landets største långivere, herunder BNP Paribas, Societe Generale og Credit Agricole, steg mellem 3,8 % og 4,8 %.

Det hjalp det regionsdækkende STOXX 600-indeks med at stige 0,6 %, hvilket fik fire på hinanden følgende sessioner med tab.

RN og allierede havde 33 % af stemmerne, efterfulgt af en venstrefløjsblok med 28 % og præsident Emmanuel Macrons centrister med kun 20 %. Det endelige resultat vil afhænge af dage med hestehandel før afløbet den 7. juli.

“Markedet er begyndt at forstå, at et højrefløjsflertal er mindre sandsynligt og mindre farligt. Den narrative udfoldelse kan fortsat være en kilde til kortsigtet lettelse for markederne,” siger Ben Gutteridge, porteføljemanager for multi-asset strategier hos Invesco .

Franske aktiver har taget hårdt, siden Macron udskrev et lynvalg i sidste måned. CAC 40 lukkede fredag på sit svageste niveau i mere end fem måneder på grund af bekymringer over Frankrigs finanspolitiske disciplin under den nye regering.

De europæiske aktier faldt fra topniveauet i mandags, efter at en undersøgelse viste, at produktionsaktiviteten i hele eurozonen tog en drejning til det værre i sidste måned, da efterspørgslen faldt i et meget hurtigere tempo på trods af, at fabrikkerne sænkede deres priser.

Et andet sæt data viste, at inflationen faldt i fem vigtige tyske stater i juni, hvilket tyder på, at den nationale inflation kan falde i denne måned.

Den Europæiske Centralbank (ECB) sænkede renten fra rekordhøje niveauer i begyndelsen af juni og signalerede yderligere fremskridt, efterhånden som inflationen aftager, men den forpligtede sig ikke til tidspunktet for den næste nedsættelse. Handlende prissætter en chance på næsten 50 % for yderligere 25 basispoints rentenedsættelse inden september, i henhold til LSEGs rentesandsynlighedsapp.

ECB-præsident Christine Lagarde taler senere på dagen.

Blandt individuelle aktier steg Atos 1,7 %, da det franske teknologiselskab nåede til enighed med en gruppe banker og obligationsejere om vilkår for dets gældsomlægning.

Nestle steg 0,5%, efter at dets CEO sagde i et interview med en lokal avis, at den schweiziske fødevaregigant sigter mod stabil vækst i salgsvolumen fra andet kvartal.

Anglo American faldt 2,9%, efter at minearbejderen indstillede produktionen på sin Grosvenor-stålfremstillingskulmine i Australien efter en underjordisk brand.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-climb-after-first-round-of-french-vote/