Home » News » Europæiske aktier stiger, efter at amerikanske inflationsdata holder Feds rentenedsættelseshåb i live.

Europæiske aktier stiger, efter at amerikanske inflationsdata holder Feds rentenedsættelseshåb i live.

News Team

Europæiske aktier steg fredag, efter at blødere amerikanske inflationsdata ansporede håbet om rentenedsættelser fra Federal Reserve, mens satsninger på rentenedsættelser i juni for euroområdet forblev intakte på trods af varmere end ventede inflationstal fra regionen.

Det paneuropæiske STOXX 600-indeks lukkede 0,3 % højere, men registrerede stadig en anden uge med fald, da euroområdets obligationsrenter steg for at afspejle deres amerikanske modparter på bekymringer over, at renterne forbliver høje.

Indekset steg dog for måneden.

Data i USA viste, at inflationen fulgte sidelæns i april, hvor prisindekset for personligt forbrug (PCE) steg 0,3 % i sidste måned og op med 2,7 % i de 12 måneder frem til april.

“PCE-dataene bekræfter, at prisstigninger ikke er så klæbrige som frygtet, hvilket holder håbet om mindst én (Fed) rentenedsættelse på bordet,” sagde David Russell, global chef for markedsstrategi hos TradeStation.

I mellemtiden steg inflationen i euroområdet i maj, et tegn på, at Den Europæiske Centralbank stadig står over for en langsom og usikker rejse for at tøjle priserne.

“Den opadrettede overraskelse var primært drevet af serviceinflation, … hvilket vil være en anledning til diskussion på næste uges ECB-møde, men vi mener ikke, det er en tilstrækkelig overraskelse til at afholde dem fra at gå videre med en veltelegraferet 25. bps (basispoint) faldt,” sagde Samuel Zief, chef for global valutastrategi hos JP Morgan Private Bank.

En acceleration i inflationen i eurozonen i maj oversteg prognoserne med 0,1 procentpoint, hvilket ikke er en væsentlig afvigelse, der stadig burde gøre det muligt for banken at begynde at sænke renten, sagde ECB’s politiske beslutningstager Mario Centeno.

En rentenedsættelse fra ECB i juni er næsten sikker i næste uge, viste en meningsmåling fra Reuters.

Separate aflæsninger viste, at det tyske detailsalg faldt mere end forventet i april, mens de franske forbrugerpriser steg 2,7 % år-til-år i maj, over forventningerne på grund af højere energipriser.

De fleste af de store STOXX 600-sektorer endte højere, med sundhedspleje førende med en fremgang på 1,1 %, selvom et fald på 1,5 % i teknologiaktier begrænsede gevinsterne.

Renten på Tysklands 10-årige bund, euroområdets benchmark, svævede tæt på seks måneders højder og var sidst på 2,66 %.

Blandt hovedaktierne faldt Airbus 2%, efter at kilder i industrien sagde, at flyproducenten står over for nyt pres på sin planlagte produktionsstigning for passagerfly.

It-servicefirmaet Capgemini faldt 4,5% efter mindst to mæglerselskaber nedjusterede deres rating på aktien.

Saab steg 5,6%, efter at den svenske forsvarsudstyrsproducent sagde, at den havde modtaget en ordre på 7,7 milliarder kroner (727 millioner dollars) fra et uidentificeret vestligt land.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-shares-rise-after-us-inflation-data-keeps-fed-rate-cut-hopes-alive/