Home » News » Europæiske aktier og amerikanske futures starter september på bagkant.

Europæiske aktier og amerikanske futures starter september på bagkant.

News Team

Aktiemarkederne faldt en smule mandag, da investorerne forberedte sig på en datafyldt uge, der kulminerede i en amerikansk jobrapport, der kunne afgøre, om en rentenedsættelse, der forventes i denne måned, vil være regulær eller superstor.

Undersøgelsesdata i mandags viste, at nye eksportordrer fra industrien i Kina faldt for første gang i otte måneder, selvom sektoren som helhed vendte tilbage til vækst.

Sejre til de populistiske partier i tyske delstatsvalg tilføjede et nyt lag af politisk usikkerhed på de europæiske markeder, mens en ferie i USA og Canada sørgede for tynd likviditet.

Europas STOXX 600-indeks faldt 0,35 % efter at have ramt rekordhøjde i fredags. Tysklands DAX og Storbritanniens FTSE 100 faldt henholdsvis 0,21 % og 0,1 %.

Dollarindekset, som følger valutaen mod seks peers, faldt 0,11 % til 101,64 efter at have ramt et to ugers højdepunkt natten over. Euroen steg 0,23% til $1,1073.

“Vi ser en vis naturlig forsigtighed i begyndelsen af en kritisk måned for markederne, hvor Fed er indstillet på at starte sin rentenedsættelsescyklus,” siger Ben Laidler, chef for aktiestrategi hos Bradesco BBI.

“Markederne fik et dramatisk opsving fra det hurtige udsalg i begyndelsen af august, men står nu sæsonmæssigt over for årets klart svageste præstationsmåned.”

Bekymringer om Kina og svage asiatiske markeder tyngede sandsynligvis europæiske aktier, sagde Carl Hammer, leder af aktivallokering hos långiver SEB.

Kinesiske aktier tabte 1,7 %, ledet af tab i fast ejendom, efter at en undersøgelse viste, at væksten i boligpriserne var aftaget. Aktierne i New World Development, en stor ejendomsudvikler i Hongkong, dykkede 14 % efter at have estimeret et nettotab.

Futures for det amerikanske S&P 500-indeks faldt 0,15 %, mens futures for det teknologibelastede Nasdaq 100 var 0,24 % lavere.

“Vi er altid lidt forsigtige, når vi handler på alle tiders højder, og når indtjeningsforventningerne fortsat er ret høje i især USA,” sagde Hammer.

De amerikanske aktiemarkeder vil være lukket for Labor Day på mandag, og statsobligationer var uhandlede.

Ugens store begivenhed vil være den amerikanske lønrapport uden for landbruget på fredag, som forventes at vise, at økonomien tilføjede 165.000 job i august, op fra 114.000 i juli.

Handlende mener i øjeblikket, at en rentenedsættelse fra Federal Reserve i september er slået fast og ser en 33% chance for, at det kan være en for stor reduktion på 50 basispoint, men det kan ændre sig på fredag.

Den svage jobrapport i juli var med til at udløse et frasalg af globale aktier og et stigning i obligationer i starten af august, selvom S&P 500 siden er steget til at sidde 0,4 % fra et rekordhøjt niveau.

Tysklands 10-årige obligationsrente steg til det højeste i en måned, en stigning på 5 basispoint til 2,338 %, på linje med peers i euroområdet.

Presset voksede på den tyske kansler Olaf Scholz, efter at det yderste højreorienterede Alternativ for Tyskland (AfD) vandt sit første regionale valg i delstaten Thüringen.

September har for nylig været en nedadgående måned for aktier og obligationer, sagde analytikere, hvilket måske tilføjede forsigtigheden mandag.

Deutsche Bank-analytikere sagde, at S&P 500 og STOXX 600 har tabt terræn i hver af de sidste fire september, mens globale obligationer er faldet i de sidste syv.

Også vigtige i denne uge vil være de amerikanske undersøgelsesdata, jobåbninger og private beskæftigelsestal samt ugentlige arbejdsløshedsansøgninger og Feds beige bog om de nuværende økonomiske forhold.

Oliepriserne faldt på markedet overvejede udsigten til øget udbud fra OPEC+ i oktober. [O/R]

Brent-olie faldt 0,22 % til 76,76 USD pr. tønde, et fald på mere end 5 % fra en uge tidligere.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-and-u-s-futures-start-september-on-back-foot/