Home » News » Europæiske aktier lider den værste dag i over 6 uger, da kursrysten fortsætter.

Europæiske aktier lider den værste dag i over 6 uger, da kursrysten fortsætter.

News Team

Europæiske aktier faldt onsdag, da bekymringer om, at de globale renter vil forblive høje i længere tid pressede obligationsrenter højere, med nye beviser for vedvarende høj inflation i regionens største økonomi, der kun forværrer sådanne bekymringer.

Det paneuropæiske STOXX 600-indeks lukkede 1,1 % lavere og nåede det laveste niveau på tre uger, hvilket var det største enkeltdagsfald siden den 16. april.

Der var stejle fald i alle større børser i regionen, hvor Frankrigs CAC 40-indeks og Italiens FTSE MIB førte tab med et fald på ca. 1,5 % hver.

Renten på den 10-årige bund betragtet som Europas benchmark, steg til et over seks måneders højdepunkt og var sidst på 2,685 % efter

Den tyske inflation steg lidt mere end forventet til 2,8 % i maj.

“Det, du har set i løbet af de sidste par uger, er, at denne ‘højere i længere tid’-fortælling i form af renter er kommet tilbage i forgrunden,” siger Dan Boardman-Weston, administrerende direktør og investeringsdirektør hos BRI Wealth Management.

Bekymringer om, at de store centralbanker holder renten forhøjet i længere tid greb globale markeder, da renten på den amerikanske 10-årige statsobligation nåede et toppunkt på fire uger, hvor aktierne på Wall Street også faldt.

Pengemarkedsdeltagere ser dog en tæt på 90 % chance for, at Den Europæiske Centralbank (ECB) starter sin politiske lempelsescyklus i næste uge, ifølge LSEGs rentesandsynlighedsværktøj.

“Markederne har haft et relativt godt opløb i løbet af den sidste måned eller to, så du ser (også) en lille smule overskud,” sagde BRI Wealth Management’s Boardman-Weston.

STOXX 600-indekset er faldet med over 2 % fra rekordhøje niveauer set tidligere i maj, da et opsving, der var drevet af håbet om en global pengepolitisk lempelse på kort sigt, så ud til at løbe ud.

Alle større STOXX 600-sektorer havde tab, med basale ressourcer og hjælpeprogrammer blandt de værst ramte med et fald på omkring 2 % hver.

Ser vi fremad, vil det amerikanske prisindeks for personligt forbrug (PCE), der skal udkomme på fredag, sammen med en inflationsmåling i euroområdet være på investorernes radar.

Blandt individuelle aktier lukkede Anglo American-aktierne 3,1 % lavere, efter at BHP Group sagde, at det ikke havde til hensigt at afgive et formelt tilbud på selskabet og gik væk fra sin overtagelsesaftale på 49 milliarder dollars, efter at Anglo American nægtede at forlænge budfristen.

Den italienske bank Monte dei Paschi di Siena faldt med 5,4 %, efter at en dommer bad Milanos anklagere om at undersøge påstået bedrageri i forbindelse med bankens redning i 2017, ifølge et dokument set af Reuters.

På den lyse side steg Royal Mails moderselskab International Distributions Services med 4,3%, da det gik med til et formelt overtagelsestilbud på 3,57 milliarder pund (4,55 milliarder USD) fra den tjekkiske milliardær Daniel Kretinsky.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-shares-suffer-worst-day-in-over-6-weeks-as-rate-jitters-persist/