Home » News » Europæiske aktier for det meste lavere; intervaller begrænset forud for amerikansk inflationsudgivelse.

Europæiske aktier for det meste lavere; intervaller begrænset forud for amerikansk inflationsudgivelse.

News Team

De europæiske aktiemarkeder trak sig stort set tilbage tirsdag, da investorerne fordøjede flere virksomheders indtjening forud for udgivelsen af de seneste amerikanske inflationsrapporter.

Klokken 03:15 ET (07:15 GMT) handlede DAX-indekset i Tyskland 0,1 % lavere, og CAC 40 i Frankrig faldt 0,1 % lavere, mens FTSE 100 i Storbritannien steg 0,1 %.

Amerikansk inflation for at begrænse aktiviteten

De europæiske markeder konsoliderer sig tirsdag tæt på rekordniveauer, hvor Storbritanniens FTSE 100 og Europas STOXX 600-indeks først rammer alle tiders højder på fredag.

De vigtigste europæiske indeks er indstillet til at handle i stramme intervaller på tirsdag, da handlende forblev på vagt over for større væddemål før inflationsmålingerne tirsdag og onsdag.

Det amerikanske producentprisindeks for april forefindes senere i sessionen og efterfølges på onsdag af forbrugerprisindekset, og investorerne vil lede efter enhver indikation af, at prispresset endelig er ved at aftage efter måneder med stærk inflation gav anledning til frygt for, at den føderale Reserve vil muligvis ikke sænke renten i år.

Tilbage i Europa viste den seneste udgivelse af tyske forbrugerpriser, at inflationen ser ud til at være under kontrol i eurozonens største økonomi, med et årligt apriltal bekræftet på kun 2,2 %.

Der var mindre imponerende nyheder fra Storbritannien, da den gennemsnitlige indtjening uden bonusser forblev på 6,0 % i marts, hvilket tyder på, at løndrevet inflation stadig kan være et problem for Bank of England, da den afvejer potentialet for at begynde at skære ned i renten satser.

Arbejdsløsheden i Storbritannien steg også til 4,3 % i de tre måneder frem til marts, lidt op fra de 4,2 %, der blev registreret i den foregående periode til februar.

Banco de Sabadell stiger i vejret med et overtagelsestilbud

Hvad angår erhvervssektoren, steg Bayer (OTC: BAYRY) aktien med over 2 %, efter at den tyske medicinal- og bioteknologigigant rapporterede et fald på 1,3 % i den justerede indtjening i første kvartal, hvilket slog analytikernes prognoser.

Vodafone (NASDAQ: VOD)-aktien steg til trods for, at driftsresultatet faldt med 75 % i de 12 måneder frem til slutningen af marts, da teleselskabet justerede sin tilstedeværelse i Europa og solgte sine spanske og italienske divisioner, mens de planlagde en fusion med Three i Storbritannien.

Derudover. BHP Group (NYSE: BHP) aktie faldt 0,5 %, efter at Anglo American (JO: AGLJ) igen afviste sit overtagelsestilbud og sagde, at det forbedrede tilbud på alle aktier, en stigning på 10 % i forhold til BHP’s oprindelige forslag, fortsatte med at undervurdere selskabet betydeligt.

BHP ses sandsynligvis for at forsøde sin tilgang til 43 milliarder dollars for anglo-amerikansk for anden gang.

Rå kanter lavere

Råoljepriserne faldt tirsdag, hvilket gav nogle af gevinsterne fra den foregående session tilbage, da skovbrande i Canada risikerer at forstyrre landets olieforsyning.

Ved 03:15 ET handlede de amerikanske råoliefutures 0,1 % lavere til 79,07 USD pr. tønde, mens Brent-kontrakten faldt 0,1 % til 83,28 USD pr. tønde.

Begge kontrakter steg mere end 1% hver mandag.

Store skovbrande har spredt sig over det vestlige Canada, hvilket giver mulighed for afbrydelser i de canadiske olie- og gasforsyninger, især da de nærmede sig en vigtig oliehub i Fort McMurray, Alberta.

Byen er den nærmeste bosættelse til Canadas største oliesandoperationer og havde i 2016 lidt alvorlige skader fra skovbrande, hvilket på det tidspunkt slog omkring 1 million tønder om dagen ud af drift.

Derudover steg guldfutures 0,8 % til $2.343,35/oz, mens EUR/USD handlede marginalt lavere til 1,0787.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-mostly-lower-ranges-limited-ahead-of-us-inflation-release/