Home » News » Europæiske aktier falder, mens kursusikkerheden vejer.

Europæiske aktier falder, mens kursusikkerheden vejer.

News Team

Europæiske aktier faldt tirsdag efter tab i asiatiske aktier, da opfordringer fra amerikanske Federal Reserve-embedsmænd om politisk forsigtighed dæmpede investorernes entusiasme over potentielle rentenedsættelser i år.

Det paneuropæiske STOXX 600-indeks faldt 0,3 %, på vej mod sit største fald på én dag i tre uger, med banker og forsyningsselskaber førende sektormæssige fald.

Det långivertunge italienske aktieindeks haltede regionale peers og faldt omkring 1 % til et lavpunkt i mere end en uge.

Investorer vil fokusere på referater fra Feds sidste politiske møde og chipgiganten Nvidias (NVDA) indtjening onsdag for at se, om det seneste momentum, der skubbede amerikanske og europæiske aktier til rekordhøje niveauer, fortsætter.

Fed-embedsmænd, inklusive næstformand Philip Jefferson, var ikke klar til at sige mandag, at inflationen er på vej mod centralbankens 2%-mål, hvor flere opfordrer til fortsat politisk forsigtighed.

Handlende har prissat amerikanske rentenedsættelser på 42 basispoint ved udgangen af 2024, men forventer nedsættelser til en værdi af 65 bps fra Den Europæiske Centralbank, i henhold til LSEG-rentesandsynlighedsappen, med den første nedsættelse fra ECB set i juni.

“Flere ECB-talere har for nylig indikeret, at en rentenedsættelse i juni er højst sandsynlig, mens ECB’s handling derefter vil afhænge af fremtidige data. Eurozonens PMI’er og ECB’s forhandlede lønninger, der offentliggøres på torsdag, kan kaste yderligere lys i denne henseende,” UniCredit bemærkede analytikere.

Data viste, at de tyske producentpriser faldt mere end forventet i april, primært på grund af lavere energipriser.

AstraZeneca steg med 0,8 %, efter at den britiske lægemiddelproducent sagde, at den sigtede mod at øge sin omsætning med omkring 75 % til 80 milliarder dollar i 2030.

Generali faldt 3,3% efter Italiens største forsikringsselskab rapporterede resultater for første kvartal, mens energientreprenøren Saipem steg 3,8% efter at have sikret sig $3,7 milliarder i kontrakter med et datterselskab af den franske oliemajor TotalEnergies.

Den schweiziske producent af fastgørelsessystemer, SFS Group, steg 10,7 %, efter at UBS opgraderede aktien til “Køb” fra “Neutral”.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-dip-as-rate-uncertainty-weighs/