Home » News » Europæiske aktier falder; Italienske banker, kinesiske handelsdata vejer

Europæiske aktier falder; Italienske banker, kinesiske handelsdata vejer

8 August 2023 Putem News Team

De europæiske aktiemarkeder faldt tirsdag, da investorerne fordøjede de seneste tyske inflationstal, italienske bankers svaghed og skuffende kinesiske handelsdata.

03:50 ET (07:50 GMT) handlede DAX-indekset i Tyskland 0,2 % lavere, CAC 40 i Frankrig faldt lavere, og FTSE 100 i Storbritannien faldt 0,1 %.

Den tyske årlige inflation aftager i juli

Tyskland startede ugens vigtigste inflationsudgivelser fra hele kloden, med data udgivet tidligere tirsdag, der viser, at forbrugerpriserne i Europas største økonomi steg 0,3 % i forhold til juli måned, svarende til juni-tallet.

Det årlige tal faldt til 6,2 % fra 6,4 % måneden før, en indikation af, at priserne falder i eurozonens vigtigste økonomi, noget der kan overtale Den Europæiske Centralbank til at standse sin forlængede stramningscyklus på sit næste politiske møde i september.

Denne udgivelse er en optakt til de længe ventede inflationstal fra Kina i nat og USA på torsdag, som sandsynligvis vil sætte tonen for resten af ugen.

Kinas handelsdata skuffer

Globale aktier er blevet boostet af øgede forventninger om, at den amerikanske økonomi vil få en blød landing i år og undgå recession, da Federal Reserve stopper sine aggressive renteforhøjelser hurtigere, end man havde frygtet.

Yderligere tegn på, at den amerikanske inflation aftager, ville føje til denne fortælling, ligesom kommentarer fra f.eks. Philadelphia Fed-præsident Harker og Richmond Fed-præsident Barkin senere tirsdag.

På den anden side kæmper den kinesiske økonomi, verdens næststørste, med svage handelstal tidligere tirsdag, den seneste illustration af dette.

Kinas import faldt 12,4 % i juli år-til-år, et mere alvorligt fald end prognosen på 5 %, mens eksporten faldt 14,5 %, stejlere end et forventet fald på 12,5 % og sidste måneds fald på 12,4 %.

Intesa Sanpaolo, UniCredit (LON:0RLS) falder på grund af yderligere skat

I Europa faldt aktierne i italienske banker som Intesa Sanpaolo (BIT:ISP) og UniCredit (BIT:CRDI) mere end 6 %, efter at landets regering annoncerede en ny skat på 40 % på bankernes “ekstra overskud” i år .

Sektoren vil også være i fokus i USA senere i sessionen, efter at Moody’s kreditbureau har nedjusteret ratingen af 10 små og mellemstore amerikanske långivere.

Andetsteds faldt Bayer (ETR:BAYGN)-aktien 0,4%, efter at den tyske lægemiddel- og pesticidproducent bekræftede, at sidste måneds nedskæring til dets helårsindtjeningsmål hovedsagelig var drevet af dystre udsigter for dets Crop Science og Pharma-divisioner.

Glencore (LON:GLEN) aktien faldt over 3%, efter at den globale minearbejder sagde, at dens indtjening var halveret i første halvår.

Råolie trækker sig tilbage efter svage kinesiske data

Oliepriserne faldt tirsdag, vejet af de svage kinesiske handelstal forud for de seneste amerikanske lagertal.

Olieimporten til Kina, verdens største olieimportør og næststørste forbruger, faldt i juli med 18,8 % fra importen i juni, dog en stigning på 17 % fra et lavt grundlag for et år siden.

American Petroleum Institute, et industriorgan, er planlagt til at offentliggøre sit estimat af amerikanske råolielagre senere i sessionen, og forventes at vise endnu en nedgang efter sidste uges voldsomme fald.

Ved 03:50 ET handlede de amerikanske råoliefutures 0,8 % lavere til 81,29 USD pr. tønde, mens Brent-kontrakten faldt 0,8 % til 84,67 USD.

Derudover faldt guldfutures 0,2% til $1.965,55/oz, mens EUR/USD handlede 0,2% lavere til 1,0978.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-edge-lower-italian-banks-chinese-trade-data-weigh/