Home » News » Europæiske aktier falder i takt med, at sundhedsaktier er ramt af narkotikareformer

Europæiske aktier falder i takt med, at sundhedsaktier er ramt af narkotikareformer

28 April 2023 Putem News Team

Europæiske aktier lukkede lavere for anden session i træk onsdag, tynget af et fald i sundhedsaktier, efter at Bruxelles offentliggjorde et længe ventet udkast til dets foreslåede revision af love, der styrer EU’s medicinalindustri.

Det paneuropæiske STOXX 600-indeks (.STOXX) faldt 0,8 %, og sundhedsaktier (.SXDP) faldt med 2,5 %, hvilket svarer til den dårligste præstation siden slutningen af januar 2022.

Forslaget, som er den største revision af eksisterende medicinske love i to årtier, har til formål at sikre, at alle europæere har adgang til både innovative nye behandlinger og generiske lægemidler, og at stoppe enorme forskelle i adgang og pris mellem landene.

“Det handler om at forsøge at få omkostningerne til sundhedsvæsenet ned, og i sidste ende oversættes det virkelig til at bruge mindre. Og selvfølgelig er gennemlæsningen færre penge til rådighed i industrien til at bruge på medicin og medicinske produkter osv.” sagde Stuart Cole, cheføkonom i Equiti Capital.

Aktierne i nogle af Europas største lægemiddelproducenter, herunder Roche (ROG.S), Novo Nordisk (NOVOb.CO), GSK (GSK.L) og AstraZeneca (AZN.L), faldt mellem 2,5 % og 3,9 %.

Indtjeningen fra sektoren var blandet, hvor Roche rapporterede om et fald i salget i første kvartal, mens GSK slog analytikernes forventninger.

STOXX 600-indekset sporer stadig månedlige stigninger på 1,1 %, efterhånden som mere indtjening strømmer ind.

Telia Company AB (TELIA.ST) steg 5,3 %, efter at den svenske teleoperatør havde en basisindtjening i første kvartal over markedets forventninger.

Aktierne i det schweiziske banksoftwareselskab Temenos AG (TEMN.S) steg 13,4 %, efter at det rapporterede en indtjening i første kvartal over konsensus.

Kindred Group Plc (KINDsdb.ST) steg med 16,0 %, efter at virksomheden indledte en gennemgang af strategiske alternativer, herunder en fusion eller salg af virksomheden.

ASM International NV (ASMI.AS) faldt 7,5%, efter at den hollandske producent af halvlederudstyr rapporterede et fald i første kvartals ordrer, med henvisning til blødere markedsforhold, på trods af en estimat, der slog omsætningen.

Dassault Systemes SE (DAST.PA) faldt med 6,8 %, efter at den franske softwareproducent rapporterede tal for første kvartal stort set på linje med estimater, men med manglende softwarelicenser.

Teleperformance SE (TEPRF.PA) faldt 14,0 % til bunden af STOXX 600, efter at den franske outsourcing-gruppe sagde, at den havde til hensigt at købe rivalen Majorel Group Luxembourg SA (MAJ.AS) for 3 milliarder euro (3,3 milliarder dollars).

Investorerne afventer nu Den Europæiske Centralbanks pengepolitiske møde i næste uge. En Reuters-undersøgelse blandt økonomer antydede, at ECB næsten helt sikkert vil tilføje 25 basispoint til sin indlånsrente den 4. maj og derefter bringe den til 3,50 % eller højere i juni.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-shares-fall-as-healthcare-stocks-hit-by-drug-reforms/