Home » News » Europæiske aktier falder forud for ECB-mødet; Tyske fabriksordrer falder.

Europæiske aktier falder forud for ECB-mødet; Tyske fabriksordrer falder.

News Team

De europæiske aktiemarkeder faldt torsdag på grund af forsigtighed forud for det seneste møde i Den Europæiske Centralbank.

03:10 ET (08:10 GMT) handlede DAX-indekset i Tyskland 0,6 % lavere, CAC 40 i Frankrig handlede 0,6 % lavere, og FTSE 100 i Storbritannien faldt 0,3 %.

ECB-mødet truer stort

Europæiske aktier har givet nogle af den foregående sessions gevinster tilbage, da investorerne trøstede sig med stigende tegn på, at Federal Reserve snart vil gå i gang med rentenedsættelser.

Opmærksomheden er nu vendt til det seneste møde i ECB senere i sessionen, hvor centralbanken generelt forventes at holde renten på rekordhøje 4,0 %.

Inflationen er fortsat med at falde i euroområdet, men politikerne vil sandsynligvis gentage, at de har brug for flere beviser for, at inflationen er under kontrol, og at løbende lønstigninger ikke vil give den vedholdenhed.

ECB’s nye økonomiske fremskrivninger vil sandsynligvis pege på lavere økonomisk vækst i år, mens tyske fabriksordrer faldt 11,3 % i forhold til januar måned, viste data tidligere torsdag, der illustrerer svagheden i eurozonens største økonomi.

Rentefutures er næsten fuldt indpriset til en førstekursnedsættelse fra ECB i juni, med en samlet lempelse på 88 basispoint forventet for hele dette år.

Hugo Boss markerer svage kundetendenser

I erhvervssektoren faldt Hugo Boss-aktien (ETR: BOSSn) med 16 %, efter at den tyske modeforhandler havde forventet driftsresultat for 2024 under markedets forventninger, da den udviste en vedvarende svag forbrugertillid, især i forskellige europæiske økonomier.

Lufthansa (ETR: LHAG)-aktien handlede stort set uændret, efter at det tyske flyselskab reducerede sine forventninger til sin driftsmargin i 2024 til 7,6 % fra et mål på 8 %, da virkningen af strejker og et fald i logistikoverskuddet vil føre til et højere forventet driftstab i første kvartal end i tidligere år, hvilket opvejede en stærk post-COVID rejseefterspørgsel.

Aviva (LON: AV)-aktien steg 3%, efter at den britiske forsikringsgigant annoncerede en stigning på 9% i det årlige driftsresultat, samt en stigning på 8% i udbyttet som en del af dets planer om at udbetale £300 millioner mere til aktionærerne.

Virgin Money (LON: VM) aktie steg 35% efter den overraskende meddelelse om, at Nationwide er indstillet på at købe banken, betale en præmie på 38% og værdiansætte banken til £2,9 milliarder.

Råolie forstærket af kinesisk handelsoverskud

Oliepriserne stabiliserede sig torsdag og holdt stort set fast i de seneste stigninger efter positive kinesiske handelsdata og en lille end forventet stigning i de amerikanske råolielagre.

Ved 03:10 ET handlede de amerikanske råoliefutures uændret til $79,13 pr. tønde, mens Brent-kontrakten faldt 0,1% til $82,92 pr. tønde.

Data udgivet tidligere torsdag viste, at Kinas handelsoverskud voksede mere end forventet i de første to måneder af 2024, hvilket giver håb om, at den globale handel er ved at vende et hjørne.

Begge benchmarks steg med omkring 1 % i onsdags, efter at de amerikanske råolielagre steg for sjette uge i træk og voksede med 1,4 millioner tønder, under den forudsagte stigning på 2,1 millioner tønder.

Derudover steg guldfutures med 0,2 % til $2.162,85/oz og steg til en ny rekordhøjde, mens EUR/USD handlede 0,1 % lavere til 1,0892

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-fall-ahead-of-ecb-meeting-german-factory-orders-slump/