Home » News » Europæiske aktier falder, da den afkølende amerikanske inflation ikke formår at berolige nerverne

Europæiske aktier falder, da den afkølende amerikanske inflation ikke formår at berolige nerverne

11 August 2023 Putem News Team

Europæiske aktier faldt i fredags, efter at et Wall Street-rally, der var drevet af tamme inflationsdata, løb ud, mens UBS-aktierne sprang efter, at den schweiziske långiver afsluttede en statsgaranti, der blev givet for dets overtagelse af Credit Suisse.

Den paneuropæiske STOXX 600 tabte 0,9 %, hvor minearbejdere og ejendomsaktier førte tabene.

Alle de vigtigste regionale markeder faldt også, hvor Storbritanniens FTSE 100 faldt 1 %, da pundet steg, efter data viste, at Storbritanniens økonomi havde en uventet vækst i andet kvartal.

Wall Streets hovedindekser lukkede næsten fladt torsdag, efter at have steget så meget som 1 % under sessionen, efter data viste, at amerikanske forbrugerpriser steg moderat i juli, en tendens, der kunne overtale Federal Reserve til at holde renten i næste måned.

De amerikanske og europæiske obligationsrenter fortsatte dog med at stige, hvilket lagde pres på aktierne. [US/] [GVD/EUR]

“Fed er især interesseret i CPI for kerneydelser i USA, som igen viste en lille stigning i forhold til forventningerne, så det var årsagen til den justering, vi så på aktiemarkedet i går,” siger Jeremy Batstone-Carr, europæer. strateg hos Raymond James.

“Udtaget fra det er, at markederne er bekymrede for, at centralbankernes 2 % mellemfristede mål ikke vil blive nået.”

Mens Fed forventes at standse sin aggressive pengepolitiske stramningscyklus, er investorer bekymrede over udsigterne for den globale økonomi og muligheden for yderligere rentestigninger fra Den Europæiske Centralbank.

Benchmark STOXX 600 er indstillet til at ende ugen med en lille gevinst på 0,2 %, da en optimistisk indtjening modvirkede en nedtur i europæiske banker tidligere på ugen efter Italiens chokbeslutning om at ramme banker med uventet skat.

Sektoren for basale ressourcer faldt 1,5 %, på vej mod sit største ugentlige fald i syv, da metalpriserne kom under pres, efter at svage økonomiske data fra Kina gav anledning til bekymringer om aftagende efterspørgsel hos verdens største metalforbruger.

Blandt lyspunkterne i fredags steg Schweiz’ største bank, UBS, 4,7 %, efter at den sagde, at den ikke vil have brug for den statsgaranti, den sikrede, for at redde den konkursramte konkurrent Credit Suisse.

Telecom Italia steg højere, efter at Italiens finansminister underskrev en foreløbig aftale med den amerikanske fond KKR, som vil give regeringen mulighed for at købe op til 20% af det selskab, der vil eje telekom-majorens fastnetnet.

Bechtle tilføjede 5%, efter at det tyske it-firma rapporterede bedre end ventet resultat for andet kvartal.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-shares-fall-as-cooling-us-inflation-fails-to-calm-nerves/