Home » News » Europæiske aktier er sløve, mens investorer forbereder sig på inflationstest.

Europæiske aktier er sløve, mens investorer forbereder sig på inflationstest.

13 May 2024 Putem News Team

Europas STOXX 600 kæmpede for retning i mandags, da investorerne forberedte sig på denne uges vigtige amerikanske inflationsprint og en række økonomiske data fra eurozonen, der kunne teste benchmarkindeksets rekordstore løb.

Den paneuropæiske STOXX 600 var uændret fra 0820 GMT. Biler førte til sektorgevinster efter nylige tab, mens konstruktion og materialer var hårdest ramt.

Benchmark-indekset ramte et rekordhøjt niveau i fredags og noterede sin største ugentlige stigning på 3 % siden slutningen af januar, understøttet af stærke virksomheders indtjening. STOXX 600 genvandt sit momentum midtvejs i maj, efter at geopolitiske spændinger og pengepolitisk usikkerhed så den visne i april.

Alle øjne vil være rettet mod de amerikanske producent- og forbrugerprisinflationsmålinger, som udkommer tirsdag og onsdag, hvilket yderligere vil sætte tonen for Federal Reserves forventede rentenedsættelser i år.

Derhjemme vil eurozonens endelige inflation og flash første kvartals BNP i sidste halvdel af ugen blive gransket for at måle rentebanen for Den Europæiske Centralbank, som har indikeret en nedsættelse i juni, markeret usikkerhed omkring de politiske udsigter ud over det, og understregede sin uafhængighed af Fed.

“Der er grunde til, at ECB leverer en ‘høgeagtig’ nedsættelse i juni og ikke sender markederne en besked om, at renterne vil blive sat aggressivt ned i år,” sagde Societe Generale-analytikere.

“Selvom risici fra Mellemøsten ikke har ført til højere energipriser, er der stigende debat blandt ECB-medlemmer om, hvad en potentiel divergens mellem Fed og ECB’s politik kan betyde for valutakursen og dens indvirkning på importeret inflation.”

AP Moeller-Mærsk steg 7,1 %, styrket af en stigning i fragtraterne på baggrund af højere handelsvolumener og Rødehavet-krisen.

Den italienske medicinske diagnostiske gruppe Diasorin steg for anden session, en stigning på 3,7% på dagen efter fredagens første kvartals indtjening.

Det spanske medicinalfirma Almirall steg 8,2% efter et resultat i første kvartal og en gentagelse af sine mål for helårets rentabilitet.

Tysk forbrugerelektronik-økonomi steg 2,2% efter at have annonceret et indtjening for hele året over estimater.

Holcim tabte 3,3%, da den schweiziske cementproducents aktie blev handlet uden udbytte.

Turbine- og generatorproducenten Siemens Energy tabte 4,8 % efter at være hoppet over 21 % i løbet af de seneste tre dage opmuntret af onsdagens positive indtjening.

Frankrigs præsident Emmanuel Macron sagde, at årets “Choose France”-begivenhed vil resultere i udenlandske investeringer for 16,2 milliarder dollars. Amazon vil investere 1,3 milliarder dollars og skabe 3.000 job, og Microsoft vil investere 4,3 milliarder dollars.

Frankrigs toneangivende aktieindeks faldt dog 0,1 pct.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-shares-listless-as-investors-brace-for-inflation-test/