Home » News » Europæiske aktier ændrede sig lidt, inflationsdata i fokus.

Europæiske aktier ændrede sig lidt, inflationsdata i fokus.

27 May 2024 Putem News Team

Europæiske aktier var afdæmpede mandag, med flere store markeder lukkede, og investorer tog en forsigtig holdning forud for nøgletal for inflation fra USA og Europa senere på ugen.

Det paneuropæiske STOXX 600-indeks steg 0,1 % ved 0804 GMT. Da de amerikanske og britiske markeder lukkede mandag, var handelsaktiviteten let over hele linjen.

Investorer afventer maj forbrugerprisdata for euroområdet senere på ugen for at måle Den Europæiske Centralbanks (ECB) rentebane forud for et politisk møde i næste uge.

Centralbanken ser ud til at begynde at sænke renten på det kommende møde med en sandsynlighed på 90 %, og blødere inflationsdata kan hjælpe med at forsegle rentenedsættelsen i juni. [0#ECBWATCH]

Energipriserne er blevet dæmpet, og der er ikke meget grund til, at den europæiske inflation viser et uventet opadgående print, sagde Ipek Ozkardeskaya, senior markedsanalytiker hos Swissquote Bank.

“Hvis inflationen er som forventet, vil denne uges data højst sandsynligt ændre forventningerne ud over juni (snarere) end junimødet (selve),” tilføjede Ozkardeskaya.

En undersøgelse viste, at den tyske forretningsmoral stagnerede i maj, og at den ikke levede op til en prognose for forbedring. “Den tyske økonomi arbejder sig gradvist ud af krisen,” hedder det i rapporten.

Det tyske toneangivende indeks DAX steg 0,12 pct.

I mellemtiden sagde ECB’s cheføkonom Philip Lane til Financial Times, at pengepolitikken skal fortsætte med at være restriktiv i år, da lønvæksten først vil normalisere sig i 2026.

Amerikanske inflationsdata, som også forelægges på fredag, kan hjælpe handlende med at vurdere timingen og antallet af mulige rentenedsættelser fra Federal Reserve i år.

Olie- og gasindekset tilføjede 0,5 %, da råoliepriserne tikkede højere, mens forsyningsselskaberne tilføjede 0,7 %, hvilket førte til sektorgevinster.

I virksomhedsnyheder førte aktier fra lakseproducenten P/F Bakkafrost til fald på STOXX 600-indekset, med et fald på 3,1 %, efter at ISA-virus blev fundet i to stier på opdrætsstedet A-19 Vágur.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-shares-little-changed-inflation-data-in-focus/