Home » News » Evergrande stiger 70 %, førende kinesiske ejendomsaktier højere, efter at Country Garden undgår misligholdelse

Evergrande stiger 70 %, førende kinesiske ejendomsaktier højere, efter at Country Garden undgår misligholdelse

6 September 2023 Putem News Team

Aktier i den kinesiske ejendomsudvikler Evergrande så meget som 82% onsdag, hvilket førte til stigninger på Hang Seng-indekset .

Aktien har siden reduceret sine gevinster, men var stadig omkring 70% højere.

Ejendomssektoren var den største vinder på HSI, men det samlede indeks var stadig i negativt territorium, trukket af sundheds- og industriaktier.

Andre aktier som Country Garden Holdings og Logan Group steg også og steg med så meget som henholdsvis 26 % og 28 %, mens Hang Seng Mainland Property Index steg omkring 4 %.

Gevinsten kommer efter, at Country Garden angiveligt formåede at betale 22,5 millioner dollars i obligationskuponbetalinger tirsdag, hvilket indsnævrede at undgå misligholdelse.

Obligationsbetalingerne forfaldt oprindeligt i august, men Country Garden indsendte betalingerne timer før en 30-dages henstandsperiode udløb.

Kinas ejendomssektor har forsvundet, lige siden Evergrande misligholdte i 2021. I sidste uge genoptog aktien handlen og lukkede næsten 80 % lavere i sin første session i 17 måneder. Evergrande-aktien lukkede på 35 Hong Kong-cent tirsdag.

Andre ejendomsaktier er også faldet i det seneste år på grund af frygt for smitte. Aktierne i Country Garden er faldet 53% indtil videre i år, mens Logan faldt 18%.

Onsdag offentliggjorde Kinas statsejede Securities Times en kommentar, der opfordrede til ophævelse af “politikker, der begrænser ejendomskøb i andre byer end de hotteste byer på højeste niveau”, ifølge en CNBC-oversættelse.

Kommentaren hævdede, at “i den nuværende situation, hvor der er store ændringer i forholdet mellem efterspørgsel og udbud på ejendomsmarkedet, er det ikke længere hensigtsmæssigt at opretholde restriktive politikker, der tidligere blev implementeret for at bremse spekulation.”

Den konkluderede derfor, at der var et “presserende behov” for at øge den politiske støtte for at sætte skub i salget og derved frigive efterspørgsel undertrykt af denne stive boligpolitik.

Source: https://buystocks.co.uk/news/eu-lists-alphabet-amazon-meta-and-three-other-tech-giants-as-gatekeepers-under-strict-competition-rules/