Home » News » En rebound for Nvidia har det tilbage til at maskere tab for store dele af Wall Street.

En rebound for Nvidia har det tilbage til at maskere tab for store dele af Wall Street.

25 June 2024 Putem News Team

Et opsving for Nvidia hjælper med at holde amerikanske indekser tæt på deres rekorder tirsdag.

S&P 500 var stort set uændret i eftermiddagshandelen og lå under sit rekordhøje niveau en uge tidligere. Opsvinget for Nvidia hjalp Nasdaq-kompositen til at hoppe 0,7 % og gå mod sin første stigning i fire dage. Dow Jones Industrial Average, som ikke inkluderer Nvidia blandt sine medlemmer, var efternøler og faldt 360 point, eller 0,9 %, fra kl. 13:02 østlig tid.

Nvidia steg 5,3 % og var på vej til at bryde en tre-dages tabsrække, hvor den havde tabt næsten 13 %, hvilket er den værste strækning siden 2022. Det er kun én aktie, men Nvidia har magten til at svinge S&P 500, fordi den er vokset til blevet en af Wall Streets største og mest indflydelsesrige aktier.

Gribende efterspørgsel efter Nvidias chips til at drive kunstig intelligens-applikationer har været en stor grund til, at det amerikanske aktiemarkeds løb til rekord for nylig, selv om økonomiens vækst aftager under vægten af høje renter. Men AI-boomet har været så vanvittigt, at det har givet anledning til bekymringer om en mulig boble på aktiemarkedet og for høje forventninger blandt investorer.

De seneste kampe for Nvidia har ikke givet anledning til for mange bekymringer, i hvert fald ikke endnu, fordi markedsobservatører har håbet på flere aktier til at deltage i det stigende aktiemarked i stedet for blot en håndfuld AI-vindere.

Det var, hvad der skete mandag, da banker, olieselskaber og andre aktier uden for AI-boomet steg, da Nvidia sank igen. Men det kan være en udfordring for sådanne aktier at blive ved med at tage et slag fra AI-darlings i betragtning af afmatningen i den amerikanske økonomis vækst.

På de finansielle markeder begynder fokus at svinge mod vækst og væk fra kun inflation og renter, ifølge Michael Wilson og andre strateger hos Morgan Stanley.

Pool Corp., en distributør af forsyninger til swimmingpools, faldt med 6,8 %, efter at den sagde, at byggeriet af nye pools falder midt i “forsigtigt forbrug på store billetter” og sænkede sine økonomiske prognoser for året.

Det var den dårligste præstation i S&P 500, men Pool var ikke alene. Omkring 80 % af aktierne i indekset var faldende.

SolarEdge Technologies faldt 21,1%, efter at det sagde, at en kunde, der skylder det 11,4 millioner dollars, indgivet til kapitel 7-konkurs, hvilket rejser spørgsmål om, hvor meget solenergiselskabet kan indsamle og hvornår. De mindre virksomheder i Russell 2000-indekset faldt også 0,6 pct.

Generelt har salget hos detailhandlere over hele landet været op og ned på det seneste, da virksomheder fremhæver, hvordan kunder med lavere indkomst kæmper for at følge med stadig stigende priser. Arbejdsmarkedet ser dog stadig for det meste solidt ud. En rapport tirsdag viste også, at tilliden blandt amerikanske forbrugere faldt i denne måned, men ikke helt så meget, som økonomer forventede.

Husstande med høj indkomst ser ud til at klare sig bedre, og de booker rejser på krydstogtskibe. Carnival steg 9,4 % højere, efter at det hævede sin overskudsprognose for 2024. Krydstogtselskabet sagde, at reservationer for resten af året er de bedste nogensinde, både hvad angår pris og belægning. Og bookinger til næste år kan være endnu bedre.

På obligationsmarkedet holdt statsrenterne sig relativt stabile. Renten på det 10-årige statsobligation steg op til 4,25 % fra 4,23 % sent mandag.

Den har for det meste været faldende siden den toppede 4,70 % i slutningen af april, hvilket har lempet presset på aktiemarkedet. Renterne er faldet i håbet om, at inflationen aftager nok til at overbevise Federal Reserve om at sænke sin primære rente senere i år.

Fed har holdt federal funds-renten på det højeste niveau i mere end 20 år i håb om at slibe økonomien lige nok til at få inflationen under kontrol. Håbet på Wall Street er, at Fed vil sænke renten på det helt rigtige tidspunkt. Hvis det venter for længe, kan økonomiens afmatning løbe ind i en recession. Hvis det er for tidligt, kan inflationen accelerere igen.

Investorer har kløet efter den første rentenedsættelse, hvor mange handlende satser på det, der ankommer i september. Men aktierne stiger ikke altid bagefter. Historisk set er S&P 500 faldet i gennemsnit 20 % i de 250 dage efter den første rentenedsættelse, ifølge Wells Fargo Investment Institute.

Det er fordi det betyder noget, hvorfor Fed sænker renten. Hvis det gør det, blot fordi inflationen er blevet lav nok til at sænke renten, kan det være godt for aktierne. Men hvis det skærer, fordi økonomien pludselig drejer mod en recession, er det anderledes.

På aktiemarkederne i udlandet faldt indekserne i store dele af Europa og steg i store dele af Asien.

Source: https://buystocks.co.uk/news/magnificent-seven-drive-gains-with-nvidia-up-5/