Home » News » Eksklusivt – Canadisk pensionsfond investerer 400 millioner dollars i den svenske batteriproducent Northvolt

Eksklusivt – Canadisk pensionsfond investerer 400 millioner dollars i den svenske batteriproducent Northvolt

20 June 2023 Putem News Team

Canadas Investment Management Corporation of Ontario (IMCO) har investeret 400 millioner dollars i batteriproducenten Northvolt, som vil hjælpe det svenske selskab med at udvide produktionen af lithium-ion-batterier forud for et muligt børsnotering.

Northvolt, som tæller BMW og Volkswagen (ETR: VOWG_p) blandt sine investorer, leverede sidste år sine første battericeller fra sin gigafabrik i Skellefteå i Sverige.

Gruppen har rejst mere end $8 milliarder i gæld og egenkapital siden 2017 i sit forsøg på at blive Europas største batteriproducent, inklusive $1,1 milliarder i konvertible sedler sidste år fra flere investorer.

I sin hidtil største aftale i Europa har IMCO investeret 400 millioner dollars i Northvolt gennem konvertible sedler, fortalte det til Reuters.

“Northvolt passer virkelig med mange af de tendenser, vi forsøger at investere i,” sagde Rossitsa Stoyanova, IMCO’s Chief Investment Officer, i et interview med henvisning til temaer, herunder overgangen til en lavere kulstoføkonomi og omstruktureringen af globale forsyningskæder. .

“Uanset om det (Northvolt) bliver offentligt eller forbliver privat, har vi gjort vores hjemmearbejde, og vi er glade for investeringen.”

En talsmand for Northvolt sagde, at selskabet håbede at afsløre “de næste skridt i vores finansieringsplan i den nærmeste fremtid”.

Konvertible sedler er gæld, der kan konverteres til egenkapital på forud aftalte vilkår og har vist sig populær blandt private virksomheder for nylig, da andre finansieringsmarkeder tørrer ud. De giver også virksomheder mulighed for at undgå at være eksplicitte om deres egenkapitalværdi.

Investorer bekymrer sig om, at værdiansættelsen på de private markeder er faldet kraftigt i takt med de offentlige markeder, siden centralbankerne begyndte at hæve renten for 18 måneder siden.

For IMCO giver den konvertible seddel regelmæssige rentebetalinger og nedsidebeskyttelse, hvis Northvolt skulle kæmpe for at vokse som forventet.

Northvolt, der vurderes til 12 milliarder dollars i 2021, har været i forhandlinger med banker om et børsnoteret udbud, der kunne værdiansætte det til mere end 20 milliarder dollars, fortalte kilder til Reuters tidligere på året.

Selskabet sagde i sidste måned, at det ville investere flere milliarder euro i at bygge et batterianlæg til elektriske køretøjer i Tyskland, og kilder har sagt, at Northvolt har været i diskussioner om at rejse kontanter gennem gældsfinansiering for at udvide sine fabrikker.

IMCO går i gang med at investere mere i det kontinentale Europa og Storbritannien for at diversificere sine aktiver væk fra Nordamerika.

Stoyanova sagde, at stærk politisk støtte i Europa til skiftet til elektriske køretøjer og onshore-produktionen gjorde Northvolt særligt attraktivt.

IMCO forvalter mere end $73 milliarder i aktiver på tværs af aktivklasser, herunder aktier, obligationer, fast ejendom, infrastruktur og private equity.

Det blev dannet for syv år siden, efter at Ontario besluttede at samle provinsens offentlige pensionsordninger – at skabe en stor IMCO kan udnytte til at købe aktiver direkte eller sammen med vigtige investeringspartnere, herunder Blackstone (NYSE: BX), Brookfield og Carlyle.

Matthew Mendes, IMCO’s chef for infrastruktur, sagde, at Northvolt-investeringen blev undersøgt i fællesskab af hans team og IMCO’s offentlige aktieforvaltere.

“Vi tror, der er en virkelig stærk historie, der vil give genlyd hos offentlige investorer (hvis Northvolt er på listen),” sagde han med henvisning til virksomhedens konkurrencefordel, langsigtede kontrakter og forsyningskæde med lavere CO2-udledning.

Mendes var tidligere administrerende direktør for den britiske batterilagringsvirksomhed Pulse Energy, som IMCO købte i 2021.

IMCO har et investeringsteam på 110 medarbejdere, som det planlægger at vokse, efterhånden som det leder efter flere investeringer i udlandet.

Source: https://buystocks.co.uk/news/exclusive-canadian-pension-fund-invests-400-million-in-swedish-battery-maker-northvolt/