Home » News » Efterspørgslen efter elbiler skyder opad igen

Efterspørgslen efter elbiler skyder opad igen

5 September 2023 Putem News Team

Efterspørgslen efter elektriske køretøjer i Storbritannien har svækket sidste års tal igen, da omkring 17.243 af modellerne blev registreret i august, hvilket er en stigning på 72,3%.

I alt blev 85.657 nye biler registreret i Storbritannien i august, ifølge Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT), med benzinbiler, der trumfer elektriske som de mest populære.

Dette markerede en samlet vækst på 24,4%, presset op af en stigning i store flåde- og virksomhedsregistreringer, forklarede industriorganet.

“Selvom august typisk er en roligere måned med mange købere, der vælger at vente til septembernummerpladeændringen, betyder en stigning […] at sektoren nu går ind i et andet år med vækst,” sagde SMMT.

Volkswagen (ETR: VOWG_p) Group (XETRA: VOW) var det bedst sælgende mærke efterfulgt af Ford Motor Company (NYSE:NYSE: F) og derefter Audi.

Selvom elektriske komponenter udgjorde en femtedel af de solgte køretøjer i løbet af måneden, advarede SMMT om, at indførelsen af et mandat om, hvor stor en andel af sådanne modeller, som producenterne skulle sælge, kunne ramme industrien.

“Producenter afventer stadig detaljerne,” sagde gruppen, “virksomheder kan ikke planlægge på grundlag af konsultationer, de har brug for vished”.

“Nu mere end nogensinde skal regeringen matche handling med ambitioner og sikre, at der er incitamenter og infrastruktur på plads for at overbevise chauffører om at skifte.”

Close Brothers Motor Finance-direktør Lisa Watson hyldede tallene som gode nyheder i mellemtiden og kommenterede væksten “fremhæver bilindustriens modstandsdygtighed”.

“På trods af inflationspres, stigende renter og økonomisk usikkerhed ser forbrugernes efterspørgsel ud til at holde sig stærk,” tilføjede hun.

Source: https://buystocks.co.uk/news/electric-vehicle-demand-shoots-upwards-once-again/